یک تیم کرکت افغانها در سویدن به لیگ کرکت اروپا راه یافته است و قرار است در ماه مارچ در اسپانیا به مصاف رقیبان اروپايیاش برود.
حدود هشت سال میشود که تیم آریانا اکیف در سویدن شکل گرفته و اکنون در صدر جدول بازیهای کرکت این کشور قرار دارد. این نخستین تیم کرکت افغانها در سویدن است که به این مرحله رسیده است.
بیشتر بازیکنان این تیم جوانانی اند که در سال ۲۰۱۵ به سویدن آمده اند و اکنون به ستارگان مهم کرکت در سویدن مبدل شده اند. از این میان، چند تن از بازیکنان آریانا اکیف، در تیم ملی کرکت سویدن نیز بازی می کنند.
عبدالناصر یکی از این بازیکنان است که از حدود دو سال به اینسو در تیم آریانا اکیف بازی میکند. بازی در این تیم برای او و دیگر بازیکنان افغان فرصتی را مهیا کرده است که در بازیهای جهانی راه یابند.
در چند سال پسین، کرکت در سویدن رونق خوبی پیدا کرده است و در میان غیر سویدنیها به ویژه افغانها، پاکستانیها و هندیها در این کشور رایج است.
در تیم آریانا اکیف، در کنار جوانان، نوجوانان نیز بازی میکنند و کرکت حرفهای را یاد می گیرند. در این تیم، برخی از کرکت بازان دیگر کشورها چون هندیها نیز همبازی استند.
عمران، نوجوان افغان، چهار سال است که کرکت بازی میکند. از رویاهای بزرگاش از کودکی است که بتواند ستاره بزرگ کرکت چون راشد خان شود و به تیم ملی کرکت افغانستان راه یابد.
عمران گفت: "بازی در این تیم برای من خیلی مفید بود. یک آرمان است که در تیم ملی افغانستان راه پیدا کنم. در هر مسابقه تیم ملی، بسیار هیجان میداشته باشم و حتا در تمرینهای خود ما نمیتوانم شرکت کنم."
تا رسیدن به این مرحله، بازیکنان آریانا اکیف روزهای پر مشقتی را طی کرده اند.
ایوب عزیزی، از مسوولان این تیم میگوید که قرار است در ماه مارچ آریانا اکیف، به نمایندگی از سویدن در لیگ کرکت اروپا در آسپانیا رقابت کند.
او گفت: "در این لیگ با تیمهای بسیار قوی و رده اول لیگ اروپا مسابقه داریم. تیم ما متشکل از جوانان افغان است و از کشورهای دیگری چون هند نیز در این تیم بازی میکنند."
لغو مسابقات آسترالیا با تیم ملی افغانستان نیز، با واکنشهای بازیکنان کرکت در سویدن مواجه بوده است.
اکرام الدین شیرزاد، بازیکن تیم آریانا اکیف، گفت: "آسترالیا نباید این کار را میکرد. آسترالیا باید در پیوند به موضوعات سیاسی با سیاستگران بحث کند و در این زمینه نباید کرکت افغانستان را آسیب پذیر بسازد."
کرکت از بازیهای محبوب در افغانستان است و در سالهای پسین رشد خوبی نیز در کشور داشته است.