مریم حسینی، دختر ۲۱ سالۀ افغان در رشتۀ فزیک کیهانی و نجوم در پوهنتون هاروارد بورسیه تحصیلی در مقطع ماستری و دوکتورا را به دست آورده است.
مریم که در سال ۲۰۱۵ میلادی همراه با خانوادهاش از طریق برنامۀ ویزای ویژۀ مهاجرت به ایالات متحدۀ امریکا آمده و اکنون در ایالت تکزاس امریکا زندگی میکند، آخرین سال دورۀ لیسه را در امریکا به پایان رساند و اکنون هم برای تحصیلات عالی در پوهنتون معتبر هاروارد آماده میشود.
خانم حسینی به صدای امریکا گفت که در سن هفت سالگی بعد از شنیدن داستان انوشه انصاری، نخستین زن ایرانی که به فضا سفر کرد، مسحور دنیای ستارگان و علاقمند تحصیل و کار در این رشته شد.
او گفت که بعد از اینکه پدرش داستان خانم انصاری را به عنوان یک داستان الهام بخش به وی روایت کرده او مجذوب کهکشان شده بود و هنوز دانشجوی متوسطه بود که شبها به آسمان شهر مزار خیره میشد و خود را در کهکشانها غرق میکرد.
به گفتۀ خانم حسینی، آسمان، ستارگان، کهکشان و پرسش و مطالعه در مورد اجسام آسمانی همواره برایش شگفت انگیز و حیرت آور بوده است.
مریم دورۀ ابتداییه و متوسطۀ مکتب را در شهر مزار شریف و درسهای دورۀ لیسه را در شهر هرات خوانده است و دورهٔ لیسانس را در رشتهٔ فزیک و نجوم در پوهنتون تکزاس به پایان رسانده است.
خانم حسینی که تحصیل در رشتۀ کیهانشناسی برایش در افغانستان مقدور نبود، پس از آمدن به ایالات متحده در صدد تحصیلات عالی در این رشته بر آمد.
قرار است که او در ماه اگست امسال، درسهایش را در پوهنتون هاروارد آغاز کند. او میگوید مسلط شدن به زبان انگلیسی و شیوۀ وارد شدن به کالج و پوهنتون در سیستم آموزشی ایالات متحده از مهمترین چالشهایش بوده است، با اینحال به گفتۀ وی پشتکار، هدفمندی و مشورت با افرادی که در رشته نجوم تجربه داشتند، او را برای رسیدن به آرزوهایش کمک کرده است.
کار کردن در ناسا یا ادارۀ ملی تحقیقات فضایی ایالات متحده و سفر به فضا یکی از اهداف دراز مدتی است که خانم حسینی باورمند است به آن دست خواهد یافت.
خانم حسینی با اشاره به اینکه داستان زنان موفق در هر جای جهان میتواند الگو و الهام بخش برای دختران در جهان باشد، اضافه کرد:" آنچه مهم است علاقه و لذت از کاری است که میخواهید انجام دهید و برای رسیدن به رویاهایتان، چالشها را به فرصت تبدیل کنید."
مریم به نوجوانان و جوانانی که تازه از افغانستان به ایالات متحده آمادهاند توصیه میکند، تفاوتهای فرهنگی و چالشهای سیستم آموزشی جدید را با کمک خواستن از منابعی که در این کشور در اختیارشان است به فرصتهای شگفت انگیز تبدیل کنند.