خانواده های شاگردان از مسدودی مکاتب افغان - ترک نگران اند

عکس آرشیف از فارغین مکتب افغان - ترک

خانواده‌های شاگردان مکاتب دوستی افغان – ترک در شهر شبرغان مرکز ولایت جوزجان از مسدود‌ شدن دو مکتب در این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند.

این خانواده‌ها بستن این مکاتب را از سوی مقام‌های محلی در این ولایت، عملکرد طالبانی می‌خوانند.

انجنیر روزی تلاش، و محمد بشیر از اولیای شاگردان مکاتب افغان - ترک به رادیو آشنا، صدای امریکا می‌گویند، انتظار ندارند آیندۀ فرزندان شان ویران گردد.

روزی تلاش می گوید "از یک طرف طالب مکتب را بسته میکند، ویران می کند و خرابم می کند و یگانه امید ما که برای فعلا وجود دارد اولاد های ما به شکل درست دراین مکاتب آموزش می بینند، اگر این مکاتب بسته شود ما نگرانی از تحصیل اولادهای خود داریم، اگر دولت توجه نکند ما اولیای شاگردان دست به حرکات مدنی بزنیم".

محمد بشیر می گوید "نگرانی ما از آوازه های بسته شدن یا تسلیم این مکاتب به کدام ارگان دیگر است یگانه تشویش ما همین است، ما از این لیسه حمایت می کنیم اگر همین رقم با کیفیت این مکاتب را رهبری کنند مشکل نداریم، نگرانی ما ادامه تحصیل وتعلیم اولاد های ما است که باید مثل سابق با کیفیت باشد".

همزمان یکی از مسوولین مکاتب افغان - ترک در جوزجان می‌گوید که والی جوزجان از آنها خواسته است که دروازه مکاتب را مسدود کنند.

سید هارون از مسوولین مکاتب پسرانه افغان - ترک در ولایت جوزجان می‌گوید "والی صاحب گفته بنابر فشار های که از طرف قنسولگری بالای ما وارد شده مکاتب افغان - ترک در این جا دشمن فعلی ترکیه است و حکومت افغانستان باید اینها مکتب ها را از اینجا خارج بکند که دوستی خود را با ما اظهار بدارند، بنا بر صحبت امروز والی صاحب محترم گفت که در ظرف پانزده بیست روز حکومت افغانستان تصمیم نهایی خود را میگردد".

تصمیم حکومت مرکزی

تا اکنون هیچ یک از مکاتب افغان - ترک در سایر ولایات افغانستان مسدود نشده است. اما محمد رضا غفوری، سخنگوی والی ولایت جوزجان می‌گوید هر تصمیمی که مقامات بگیرند، آن را عملی می‌کنند.

آقای غفوری گفت "مکتب افغان - ترک هنوز هم در ولایت جوزجان فعالیت می کند، چنین تصمیم در حکومت محلی جوزجان گرفته نشده است، تصمیم از سوی دولت گرفته می شود که شاید بدیل خوبی را ارائه خواهند کرد تا شاگردان درس هایشان را ادامه بدهند، ولی بسته شدن مکاتب افغان - ترک مربوط مرکز کشور می شود و ما منتظر اقدام های مسئولین دولت استیم".

ریاست معارف جوزجان می‌گوید که در دو مکتب پسرانه و دخترانه افغان - ترک ۵۱۳ شاگرد مصروف آموزش اند.

پس از کودتای نافرجام سال گذشته در ترکیه، انقره تصمیم گرفت که مکاتب ترک را در بیرون از مرزهای آن کشور ببندد که مکاتب افغان – ترک در افغانستان و پاک – ترک در پاکستان نیز شامل آن می‌شود.

مکاتب ترکیه در بیرون از آن کشور، از سوی جریان سیاسی فتح‌الله گولن تمویل و مدیریت می‌شود، شخصی که به ادعای مقام‌های ترکی، طراح اصلی کودتای نافرجام سال گذشته در ترکیه بود.

مکاتب، افغان - ترک در افغانستان در ولایت‌های کابل، بلخ، هرات، کندهار، ننگرهار و جوزجان فعالیت دارند. در این مکاتب بیشتر از هشت‌هزار دانش‌آموز به شمول دختران مصروف آموزش اند.