یک تیم فوتبال بانوان افغان برای نخستین بار در رقابت های بین المللی فوتبال شهر پاریس اشتراک می کند.
جام پاریس که هر سال از جانب کمیتۀ ورزشی آن شهر برگزار می گردد، تیم های فوتبال را از ۳۰ کشور جهان دعوت می کند که در آن تیم های به سطح ملی، لیگ های برتر و کلپ ها شرکت می ورزند.
در رقابت های ۲۰۱۷ این جام که قرار است به تاریخ ۶ جولای در پاریس برگزار شود، تیم بانوان "توانا" در رده های سنی ۱۹ و ۱۶ سال حضور خواهد داشت.
هاجر ابوالفضل، مسوول تیم فوتبال بانوان "توانا" به رادیوآشنا صدای امریکا گفت که تیم توانا از سه سال به اینسو ایجاد شده و در رقابت های لیگ برتر بانوان شهر کابل همیشه شرکت فعال داشته است.
بانو ابوالفضل که خود عضو تیم ملی فوتبال بانوان افغانستان نیز هست گفت "این نخستین حضور تیم توانا در رقابت های بین المللی و بیرون مرزی است؛ اما، تلاش های زیادی به خرج داده و با تمرینات متداوم که از زمستان به اینسو جریان دارد، امیدواریم بتوانیم در کنار تجربۀ خوبی از رقابت ها، نتیجۀ قناعت بخشی هم داشته باشیم."
به گفتۀ بانو ابوالفضل، "در حال حاضر ۹ بازیکن تیم توانا عضویت تیم ملی فوتبال بانوان زیر سن ۱۹ سال و ۱۷ سال را دارا می باشند که در رقابت های که در جاپان برگزار شده بود، این بازیکنان شرکت کرده بودند."
در "جام پاریس" برعلاوۀ فوتبال در رشته های والیبال، هندبال و باسکتبال نیز رقابت های برگزار می گردد که به در آن از تیم والیبال افغانستان نیز دعوت شده بود اما فدراسیون والیبال افغانستان از حضور در آن معذرت خواسته است.
مشکلات اقتصادی
مسوول تیم فوتبال بانوان توانا می گوید که یکی از مشکلات عمدۀ که در فرا راه این تیم قرار دارد "مشکلات اقتصادی و نداشتن بودجه کافی برای سفر می باشد."
تجارب نشان داده است که فدراسیون فوتبال افغانستان هم در این عرصه با تیم های مانند "توانا" که یک کلپ خصوصی است "هیچگونه کمک مالی" نخواهد کرد.
از جانب دیگر به گفتۀ هاجر ابوالفضل انفجار اخیر کابل باعث شده برخی از سفارت خانه ها کارهایشان را برای یک الی دو ماه به تعویق بیاندازند و تمام کارمند های ارشد شان کابل را ترک گویند.
او می گوید که مقامات دیپلوماتیک فرانسه در کابل به آنان گفته اند که تا اول ماه جولای انتظار بکشند لذا "اینکه بتوانند به وقت و زمان ویزۀ فرانسه را به دست آوریم هم دشوار می نماید."
ناگفته نماند که تاهنوز فوتبال در افغانستان بنیۀ حرفه یی به خود نگرفته و بیشتر کلپ های فوتبال به ویژه کلپ های "مادر" با مشکلات عدیدۀ اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند.
بانو ابوالفضل به این باور است که هنوز فوتبال به ویژه فوتبال بانوان در افغانستان نهادینه نشده و شرکت های تجارتی، نهاد های سرمایه گذار و اشخاص و افراد در سرمایه گذاری و حمایت از فوتبال بانوان "علاقمندی نشان نمی دهند."
این عضو تیم ملی فوتبال بانوان افغانستان که خود یک داکتر طب هم هست می گوید حتی در کشور های غربی مانند ایالات متحده، ورزش بانوان از طرفداران چندانی برخوردار نیست "لذا می توان انتظار داشت که ما در همچو یک کشور عقب مانده یی از حمایت کافی برخوردار نباشیم."
بانو ابوالفضل از تمام نهاد های که توانمندی تمویل تیم ها را دارا می باشند خواست تا در عرصۀ رشد فوتبال در میان بانوان توجه ویژه به خرج داده از تمویل و حمایت تیم ها دریغ نورزند.
در رقابت های "جام پاریس" پسران و دختران در ۳۰۰ تیم ورزشی از ۳۰ کشور جهان شرکت می کنند که ورزشکاران ردۀ سنی ۱۰ تا ۱۹ ساله را شامل می باشد.