معتاد پیشین در هرات معالج معتادان شده است

ضیاء فیضی خود ۲۲ سال معتاد بود

ضیاء فیضی مهاجر افغانی که ۲۲ سال معتاد به مواد مخدر در کشور ایران بود ‌حالا با ایجاد یک کلینیک ترک معتادان در ولایت هرات سعی در تداوی سایر هموطنان معتادش دارد.

فیضی دو دهه پیش در سراغ یافتن کار به ایران مهاجر شد، اما در آن زمان نمی دانست که در چنگال پدیدۀ شوم اعتیاد گرفتار می شود و همه چیزش را از دست می دهد.

اعتیاد حتا زن و بچه را از ضیاء گرفت و او را آواره خیابانها و کوچه و بازار کرد، اما این پایان راه نبود. ضیاء فیضی تصمیم گرفت با اشتراک در برنامۀ دقیق و حساب شده تحت نام "معتادان گمنام" در ایران دوباره به زندگی عادی برگردد.

ضیاء بعد از ترک اعتیاد از طریق این برنامه اکنون به افغانستان بازگشته و از هشت ماه به این سو با ایجاد یک مرکز درمانی در شهرک شیخ احمد کهدستانی هرات سعی در انتقال تجربیاتش به سایر معتادان گرفته است.

امکانات احیای مجدد در این مرکز وجود دارد

کلینیک درمانی ضیاء فیضی مرکز کاملاً رایگان برای افراد معتاد است که تنها سعی دارد با دو روش ساده یعنی گفتگو و آب درمانی تا به حال ۴۵۰ فرد معتاد را در ولایت هرات از دام اعتیاد برهاند. او روش های غلبه بر اعتیاد را به معتادان می آموزاند.

ضیاء فیضی می گوید که چند سال پیش وقتی که برای ترک اعتیاد به کلینک های مختلف در ایران، پاکستان و حتا افغانستان مراجعه کرد، تنها به او داروهای مسکن تجویز کردند؛ روشی که هیچگاه نتوانست او را از چنگ اعتیاد برهاند.

نقش درمانی موسیقی

فیضی می گوید که استفاده از دوا به تنهایی نمی تواند راه مناسب برای درمان اعتیاد باشد، زیرا به گفتۀ وی این دوا ها تنها درد ناشی از اعتیاد را از جسم دور می سازد اما روح معتادان همچنان با اعتیاد دست و گریبان می ماند.

ضیاء می گوید که آهنگ موسیقی روح فرد معتاد را سرشار از نشاط می سازد

از گذشته های دور می گویند که موسیقی غذای روح است. ضیاء نیز بر این باور است که موسیقی نیز می تواند راه مناسب درمانی برای ترک اعتیاد باشد.

او در مرکز درمانی اش آلات موسیقی را نیز در اختیار معتادان قرار می دهد تا ضمن یادگیری موسیقی، از این آلات برای بیان درد و احساسات شان استفاده کنند.

معتادانی که هم اکنون در این کلینیک در حال ترک اعتیاد می باشند نیز راهکارهای موجود در این مرکز درمانی را موثر در بهبود شرایط جسمانی شان بیان می کنند.

این معتادین همچنان می گویند که پس از بهبود یافتن و به دست آوردن سلامتی دوباره، توانسته اند موقف اجتماعی شان را در جامعه و خانواده نیز بار دیگر به دست آرند.

باید گفت که تمام کارمندان این کلینیک ترک معتادان افرادی هستند که در این مکان صحی مداوا شده و حال به گونه رایگان برای همقطاران معتادشان خدمات ارایه می کنند.

هم اکنون ۱۳۰ معتاد در این مرکز درمانی حضور دارند که تنها با دو روش ساده سعی در کنار گذاشتن اعتیاد و بازگشت به زندگی عادی دارند؛ افرادی که از ابتدا معتاد نبودند بلکه جبر و نابسامانی های اجتماعی و اقتصادی آنان را در دام مخدرات انداخت.

Your browser doesn’t support HTML5

اینجا گزارش رادیویی خلیل نورزایی را بشنوید