در حالی که قصر سفید پالیسی خویش درقبال افغانستان را بررسی میکند، گفته میشود که دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، پیشنهاد خصوصی سازی بخش بزرگ جنگ در افغانستان را مورد غور قرار داده است.
طرح خصوصی سازی مأموریت نظامی امریکا در افغانستان، توسط ایریک پرنس، بنیانگذار شرکت خصوصی نظامی بلک واتر تهیه شده است و با آن که این طرح در واشنگتن و کابل مورد انتقاد قرار گرفته، پرنس خوشبین است که با بدست آوردن حمایت کافی، این برنامه عملی خواهد شد.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده، به روز جمعه، جنگ افغانستان را طولانی ترین جنگ در تاریخ امریکا عنوان کرده گفت که فیصله نهایی اش پیرامون جنگ در افغانستان و ستراتیژی ایالات متحده در قبال افغانستان بسیار نزدیک است.
در هفته های اخیر در مورد خصوصی سازی جنگ افغانستان گزارش های به نشر رسیده و گزارش های نیز حاکی است که گویا رئیس جمهور ترمپ نیز این گزینه را بررسی میکند.
ایریک پرنس، بنیانگذار شرکت سابق بلک واتر، که یک شرکت جنجال برانگیز بود، به صدای امریکا گفت که مقامات ارشد وزارت دفاع ایالات متحده نیز پذیرفته اند که در جنگ أفغانستان، تا کنون امریکا برنده نیست.
ایریک پرنس افزود که هزینۀ نظامی امریکا در أفغانستان "بیش از کل بودجۀ دفاعی بریتانیا" است و چنین وضعیتی را نمیتوان ادامه داد.
پرنس به صدای امریکا گفت خودش و شرکت او میتواند مشکل جنگ را به قیمت نصف مصارف آن حل کند. پرنس پیشبینی میکند که با فرستادن پنج هزار قراردادی خصوصی که جانشین قوای امریکایی برای مشوره دهی نیروهای افغان گردند، میتوان ۳۰ میلیارد دالر در یک سال صرفه جویی کرد.
او افزود که طبق طرح اش، قراردادی ها یونیفورم نظامی افغان را به تن خواهند د اشت و بر اساس قوانین افغانستان، ایفای وظیفه خواهند کرد. نیروی هوایی مجهز با ۹۰ طیاره، در همکاری با کابل، نیز وارد عمل خواهند شد.
افتضاح بلک واتر
در سال ۲۰۰۷ محافظین وابسته به شرکت خصوصی بلک واتر، به کشتن ۱۴ فرد ملکی عراقی در بغداد متهم شدند. با آن که پرنس، بلک واتر را در سال ۲۰۱۰ به فروش رساند و اکنون مالک شرکت جدیدی است، اما همچو اتفاقات پیشنهاد او را پیچیده خواهد ساخت.
حکومت افغانستان تا کنون به طور رسمی به این پیشنهاد پاسخ نداده است. اما یکی از مقامات ارشد افغان به صدای امریکا گفته است که این برنامه مشکل قانونی دارد و پرسش های را درمورد موافقت نامه امنیتی میان دو کشور برانگیخته است.
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز ازاین برنامه انتقاد نموده و در تویتر شدیدآ با این پلان مخالفت نموده و آنرا "تخطی آشکار دربرابر حاکمیت ملی افغانستان خواند.
با آنهم پرنس نیاز دارد تا رئیس جمهور ترمپ را قانع بسازد که پلان او را بپذیرد. گزارش ها حاکی از آنست که رئیس جمهور ترمپ عملآ این پیشنهاد را مورد غور قرار داده، اما ازطرف مقامات ارشد وزارت دفاع ایالات متحده تحت فشار قرار گرفته است.
هنوز روشن نیست که طرح خصوصی سازی جنگ را رئیس جمهور ترمپ در تصمیم خود راجع به أفغانستان دخیل خواهد ساخت یا خیر.