افغانستان عضویت شورای حقوق بشر ملل متحد را به دست نیاورد

عکس: آرشیف

افغانستان در رای‌گیری روز سه شنبه ۱۱ اکتوبر (۱۹ میزان) در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نتوانست عضویت این شورا را کسب کند.

نصیر احمد اندیشه، نمایندۀ افغانستان در دفتر ملل متحد در ژنیو، به صدای امریکا گفت که افغانستان و کوریای جنوبی نتوانستند عضویت این شورا را کسب کنند.

در این انتخابات میان شش کشور منطقهٔ آسیاپسیفیک - بنگله‌دیش، کوریای جنوبی، قرغیزستان، مالدیف، ویتنام و افغانستان – رقابت شدید برای احراز چهار کرسی اختصاص یافته به این حوزه وجود داشت.

ساعاتی پیش از رای‌گیری، آقای اندیشه در یک پیام تویتر ابراز امیدواری کرده بود تا افغانستان بتواند به احراز این کرسی نایل آید.

اندیشه در تویتر نگاشته بود: "این زمان دشوار اما تاریخی برای افغانستان است. ما شایان یک کرسی در شورای حقوق بشر ملل متحد استیم تا صدای بی‌صداها را بلند کنیم و در راستای حفظ حقوق بشری مردم افغانستان کار کنیم."

کسب عضویت افغانستان در این شورا یک هدف چالش‌برانگیز بود، زیرا این کشور در یک سال گذشته به دلیل محدودیت وضع شدهٔ طالبان بر زنان، دختران و سلب گستردۀ آزادی‌های خصوصی، سرخط خبرها بوده است.

هر کشوری که بخواهد عضویت این شورا را کسب کند، باید از بالاترین معیارها برای ارتقا و حمایت از حقوق بشر در داخل و خارج برخوردار باشد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ۴۷ کشور عضو دارد که اعضای آن در رای‌گیری سری، بر اساس اکثر آرای مثبت مجمع عمومی سازمان ملل متحد انتخاب می‌شوند.

در حال حاضر، امور نمایندگی‌های افغانستان در دفاتر ملل متحد در نیویارک و ژنیو را دپلوماتانی به پیش می‌برند که از سوی حکومت پیشین افغانستان معرفی شده بودند، زیرا حکومت طالبان توسط هیچ کشور یا سازمانی در جهان به رسمیت شناخته نشده است.