در سویدن شماری از افغانها به گونهٔ سنتی سفره های افطاری پهن میکنند و هرکسی هرچی برای افطار دارد، بر روی سفره باهمی میکشد.
آنان هدف از افطار باهمی را در این کشور اروپایی، ارج گذاری به ارزش های سنتی و فرهنگی افغانستان در ماه رمضان میدانند.
افغانهای مقیم سویدن چنین سفرهها را معمولاً در روزهای آخر هفته و در روزهای تعطیل هموار میکنند. این سفره به اندازهٔ سفرهها در مساجد افغانستان بزرگ نیست، اما شماری از افغانهای مقیم سویدن تا حد توان تلاش میکنند در مکانی به طور جمعی با هم افطار کنند.
عبدالحکیم صافی، افغان ساکن سویدن، گفت: "مثل شرایط وطن هرکس هرچیزی که در روزه افطار آماده کرده بود با خودش آورده است و اینجا همه از آن در روزه افطاری استفاده کردند. ارزش چنین افطاریها چه در وطن و چه در اینجا، در این است که روحیه اجتماعی را بالا میبرد و جوانان و نوجوانان از ارزش های فرهنگی خودشان آگاه میشوند."
این گونه سفرهها کودکان و نوجوانان را نیز به خود میکشانند. زید کوهستانی، متولد سویدن است و اما بزرگان خانواده اش میکوشند که وی را در مناسبتهای مذهبی بیشتر با خود ببرند.
زید کوهستانی افغان ساکن سویدن گفت:"در ماه رمضان به مسجد و به تروایح می رویم و از فرهنگ های دیگر مسلمانان می آموزیم. من متولد سویدن استم، اما در افطاری های مشترک افغانها شرکت می کنم که بیشتر درمورد فرهنگ کشور خود ما بفهمم و این برای من بسیار مهم است."
در کنار افغانهای ساکن در سویدن مسلمانانی با فرهنگهای متفاوت و از کشورهای مختلف نیز سفرهیی دارند.
بسمه السیف، یکی از برگزار کنندگان این خوان افطاری مشترک مسلمانان، میگوید:" امروز ما افطار باهمی داریم. مسلمانان از کشورهای مختلف اینجا گرد آمده اند. خرسندیم که مناسبت های دینی مان را مشترک و با محبت بزرگداشت میکنیم."
مانند بسیاری از کشورهای دیگر غربی، در سویدن نیز دادن آذان و ادای نمازهای جماعت از طریق بلندگوها اجازه نیست.
بربنیاد آمارها، در سویدن که در شمال اروپا موقعیت دارد، بیش از ۸۰۰ هزار مسلمان زندگی میکند که ۸.۱ درصد کل جمعیت این کشور را تشکیل میدهد. جمعیت مسلمانان در سویدن در سالهای پسین و با ورود پناهجویان از کشورهای اسلامی افزایش یافته است.