جتهای جنگی اسراییل اوایل صبح سه شنبه ۱۹ اپریل(۳۰ حمل) یک رشته حملات هوایی را در جنوب نوار غزه انجام دادند.
مقامهای اسراییلی گفته اند که حملات هوایی آن کشور یک "پایگاه تولید تسلیحات" گروه حماس را هدف گرفته است. اما تا حال از تلفات احتمالی این حملات هوایی معلوماتی در دست نیست.
این حملات هوایی پس از آن صورت گرفت که تندروان فلسطینی پس از ماهها روز دوشنبه ۱۸ اپریل (۲۹ حمل) یک راکت را بر جنوب اسراییل پرتاب کردند، راکتی که به گفتهٔ مقامهای اسراییلی قبل از رسیدن به هدف، در هوا منهدم شد. اما تا حال هیچ گروهی در فلسطین مسوولیت پرتاب این راکت را بر عهده نگرفته است.
پرتاب راکت فلسطینیها به اسراییل و حملهٔ هوایی اسراییل بر غزه ادامهٔ تشدید خشونتها میان فلسطینیها و قوای اسراییلی در بیتالقدس میباشد، خشونتهایی که در هفتههای اخیر دهها کشته و زخمی برجا گذاشته است.
زیاد النخاله، رییس جهاد اسلامی فلسطین "خشونت" قوای اسراییلی علیه فلسطینیها را در بیت المقدس محکوم کرد. او که در بیرون از قلمرو فلسطین به سر میبرد، گفته است که تهدیدها مبنی بر تحکیم محاصرهٔ غزه "نمیتواند ما را در مورد آنچه در بیتالمقدس و کرانهٔ غربی اشغال شده رخ میدهد، خاموش بسازد."
فلسطینیها و پولیس اسراییل در آخر هفته گذشته در اطراف مسجدالاقصا واقع در بیتالمقدس درگیر شدند، مسجدی که از دیر مدت زمان به اینسو مرکز خشونتها میان اسراییلیها و فلسطینی بوده است.
در هفتههای اخیر، فلسطینیها چندین حمله با چاقو را در شرق بیتالمقدس و مناطق اشغالی کرانهٔ غربی انجام داده اند و شماری از مهاجمان مظنون توسط قوای امنیتی اسراییل کشته شدند.
بر اساس آماری که خبرگزاری اسو شتیدپرس جمعآوری کرده است، در اثر خشونتهای چند هفتهٔ گذشته، ۲۶ فلسطینی توسط قوای اسراییلی در بیتالقدس کشته شده اند.
هلال احمر فلسطین به تاریخ ۱۵ اپریل ( ۲۶ حمل) گفت که در نتیجه درگیری میان فلسطینیها و نیروهای اسراییلی در محوطه مسجدالاقصا واقع در بیتالمقدس بیش از ۱۵۰ تن زخمی گردیدند.
پولیس اسراییل نیز با نشر اعلامیهای جمعهٔ گذشته گفت که نخست "دهها فلسطینی نقاب پوش" پس از ادای نماز صبح به سمت مسجدالاقصا راهپیمایی کردند و در آنجا سنگ و پتاقی پرتاب کردند. سپس، به گفتهٔ پولیس اسراییل، فلسطینیها به سمت "دیوار غربی" که مقدسترین عبادتگاه یهودیان پنداشته میشود، رفتند و در آنجا سنگ پرتاب کردند.
در گیری و خشونت در ماه رمضان سال گذشته نیز موجب جنگ ۱۱ روزه در غزه شد.
اسراییل در وسط جنگ ۱۹۶۷ میلادی، کرانهٔ غربی را اشغال کرد و از آن به بعد دهها شهرک یهودینشین را در آنجا اعمار کرد.
فلسطینیها تلاش میکنند تا کرانهٔ غربی را بخشی از دولت آینده خود بسازند و اعمار شهرکهای یهودینشین را مانع عمدهٔ حل منازعه میان اسراییل و فلسطین تلقی میکنند.