فیضی: به هیچگونه مداخله در انتخابات اجازه نمی دهیم

حکومت افغانستان می گوید که برای جلوگیری از مداخلۀ کشور های خارجی و هرگونه مداخلۀ داخلی در انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری، همه تلاشها را به خرج خواهد داد.

ایمل فیضی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در یک نشست خبری در کابل به یادداشت های رابرت گیتس، وزیر دفاع پیشین ایالات متحده واکنش نشان داد.

آقای گیتس در کتاب تازۀ خود گفته است که حکومت رئیس جمهور باراک اوباما می خواست که در انتخابات گذشتۀ ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ در افغانستان دستکاری کند و به گفتۀ وی برای برکناری رئیس جمهور منتخب یک کشور مستقل و دارای حاکمیت ملی دست به کار شود.

آقای فیضی گفت که حکومت اوباما با این تلاش ارزش های امریکایی و تعهد استقرار دیموکراسی را در افغانستان زیر پرسش قرار داد. او افزود که مقامهای امریکایی همچنان بر اراده و حق دموکراتیک بیشتر از یک میلیون افغان اهانت کرده اند.

سوزن رایس، مشاور امنیت ملی ایالات متحده نیز در سفری که به کابل داشت بر پشتیبانی کشورش از انتخابات شفاف در افغانستان تاکید کرد. خانم رایس گفت که واشنگتن از هیچ نامزد مشخصی در این انتخابات حمایت نخواهد کرد، اما آقای فیضی می گوید که داوری در این مورد پس از برگزاری و اعلان نتایج انتخابات افغانستان صورت خواهد گرفت.

کشیدگی ها در روابط

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در مورد ریشه های کشیدگی های روزافزون در روابط واشنگتن و کابل و نیز انگیزۀ مداخلۀ ایالات متحده در انتخابات گذشتۀ افغانستان صحبت کرد.

آقای فیضی امروز به خبرنگاران در کابل گفت که دلایل عمدۀ کشیدگی روابط، مخالفت رئیس جمهور حامد کرزی با امریکایی ها در موارد گوناگون، به ویژه تلفات غیر نظامیان در نتیجۀ عملیات (خودسرانۀ) قوای امریکایی در افغانستان می باشد. او نگهداری زندانیان افغان را در توقیفگاه های امریکایی و چگونگی مبارزه با دهشت افگنی در داخل خاک افغانستان را عوامل دیگر تنش افزا خواند.

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت که با توجه به تجربه های گذشته، رئیس جمهور حامد کرزی حصول اطمینان از برگزاری انتخابات شفاف را در کنار پشتیبانی عملی از روند صلح و توقف عملیات نیرو های امریکایی بر خانه و روستا های افغان ها، از شرایط امضأی توافقنامۀ امنیتی میان کابل و واشنگتن خوانده است.

اما فضل رحمان اوریا، سخنگوی ائتلاف ملی می گوید که حکومت افغانستان می خواهد با طرح خواسته های گوناگون، اذهان عامه را مغشوش ساخته و از اوضاع کنونی به سود خود بهره برداری کند. او با اشاره به ادامۀ تنش و خشونت روبه افزایش در افغانستان، حکومت آقای کرزی را محور اصلی نا امنی و خودسری های سربازان خارجی در کشور می داند.

انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ در افغانستان که گفته می شود با تقلب گسترده همراه بود، به دلیل اینکه هیچ یک از نامزدان موفق به کسب بیشتر از پنجاه در صد آرا نشد، به دور دوم کشانده شد. اما داکتر عبدالله عبدالله، رقیب آقای کرزی، از رقابت در دور دوم انتخابات پرهیز کرد.