نظامیان اسراییلی روز چهارشنبه ۱۵ نومبر (۲۴ عقرب) وارد شفاخانۀ الشفا در غزه شده و عملیاتی را در این شفاخانه راه اندازی کرده اند که برخی نسبت به آن ابراز نگرانی کرده است.
اسراییل و ایالات متحده میگویند که گروه تندرو حماس در تونلهایی که در زیر ساختمان این شفاخانه احداث شده است، مرکز سوق و اداره دارد، اما مسوولان شفاخانۀ الشفا و گروه حماس این اتهامات را رد کرده اند.
خبرگزاری فرانسپرس گزارش داده است که سربازان اسراییلی که شماری از آنان ماسک بر صورت داشتند، هنگام ورود به شفاخانۀ الشفا در صحن شفاخانه فیرهای هوایی کرده و به کسانیکه در داخل بودند، دستور میدادند که "تسلیم شوید".
خبرنگاران شاهد رویداد به فرانسپرس گفته اند که حدود ۱۰۰۰ فلسطینی در حالیکه دستان شان را بالا گرفته بودند، به صحن شفاخانه آورده شده و سربازان اسراییلی یکایک آنان را به خاطر یافتن اسلحه و مواد انفجاری تلاشی میکردند.
اردوی اسراییل گفته است که عملیات در شفاخانۀ الشفا به گونۀ "دقیق و هدفمند" اجرا خواهد شد. ایالات متحده، کمیتۀ بینالملی صلیب سرخ و سازمان جهانی صحت از اسراییل خواسته است که در جریان این عملیات برای حفاظت از جان غیرنظامیان، نهایت دقت و احتیاط را به خرج دهد.
ادارۀ خودگران فلسطین مستقر در کرانۀ غربی رود اردن، عملیات نظامیان اسراییلی را در داخل شفاخانۀ الشفا در غزه، نقض "وقیحانۀ" قوانین بینالمللی خوانده است. گروه حماس نیز ضمن محکوم کردن این عملیات گفته است که ایالات متحده نیز مسوول این اقدام است.
با اینحال، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که ایالات متحده عملیات نظامی در داخل شفاخانۀ غزه را منظور نکرده و به گفتۀ وی چنین تصامیم را نظامیان اسراییلی اتخاذ میکنند.
ملل متحد گفته است که کم از کم ۲۳۰۰ نفر به شمول بیماران، کارمندان طبی و غیرنظامیان بیجا شده که در این شفاخانه پناه برده بودند، قادر نشدند که به دلیل درگیری محوطۀ شفاخانه را ترک کنند و در آنجا گیر مانده بودند.
پس از حملۀ گروه حماس بر اسراییل که به گفتۀ مقامهای اسراییلی سبب کشته شدن ۱۲۰۰ نفر شد و نیز ۲۴۰ نفر دیگر از سوی جنگجویان حماس گروگان گرفته شدند، صدر اعظم اسراییل تعهد کرد که حماس را نابود خواهد کرد.
نظامیان اسراییلی در پاسخ به حملات حماس، در شش هفتۀ گذشته غزه را که در کنترول حماس است، به گونۀ پیهم هدف حملات هوایی و زمینی قرار داده اند که به گفتۀ مقامهای صحی غزه منجر به کشته شدن بیش از ۱۱۳۰۰ فلسطینی، عمدتاً کودکان و زنان، شده است. هرچند آمار ارایه شده از سوی مقامهای غزه را هیچ نهاد مستقلی تایید یا رد نکرده است.
نگرانیها
نگرانیهای بینالمللی در مورد سرنوشت کسانی که در داخل شفاخانۀ غزه گیرمانده، اند رو به افزایش است.
مارتین گریفیتس، معاون ملل متحد در امور بشری در یک پیام ایکس نگاشته است: "حفاظت از نوزادان، بیماران، کارمندان طبی و غیرنظامیان باید بر دیگر نگرانیها رجحان داده شود. شفاخانهها میدانهای جنگ نیستند."
شاهدان عینی وضعیت شفاخانۀ الشفا را بسیار دردناک توصیف کرده میگویند که به دلیل نبود امکانات، به شمول برق، امکانات طبی و ادویه، عملیاتهای جراحی در این شفاخانه بدون تطبیق دوای بیحس و بیهوش کننده انجام میشود.
برخی از شاهدان گفته اند که افراد گیرمانده در این شفاخانه به آب و غذا دسترسی نداشته و بوی اجساد گندیده و پوسیده شده فضای شفاخانه را پر کرده است.
اردوی اسراییل گفته است که در جریان عملیات نظامی در شفاخانۀ الشفا، امکانات طبی به شمول شیر و غذا برای کودکان و نوزادان به این شفاخانه فراهم شده است.
سازمان جهانی صحت گفته است که وضعیت در دیگر شفاخانههای غزه نیز وخیم است و به گفتۀ این سازمان از جمع ۳۶ شفاخانۀ موجود در این ساحه، ۲۲ آن به دلیل نبود تیل برای جنراتور، صدمات یا هم واقع بودن در نزدیکی خطوط جنگ، غیر فعال اند.
با اینحال، بنیامین نتنیاهو، روز چهارشنبه یکبار دیگر با تاکید بر ادامۀ عملیات نظامی در غزه گفت: "هیچ جایی در غزه باقی نخواهد ماند که ما به آنجا نرسیم."