انا بورشچیواسکایا، تحلیلگر امور روسیه در انستیتیوت واشنگتن، میگوید که انتظار ندارد که نشست کنونی فارمت مسکو پیرامون وضعیت افغانستان که روز جمعه ۲۹ سپتمبر (هفتم میزان) در جمهوری تاتارستان روسیه برگزار میشود، نتایج ملموس در پی داشته باشد.
بورشچیواسکایا در مصاحبه با صدای امریکا، برگزاری این نشست را نمایشی توصیف کرد. او گفت: "این کار همچنان می تواند یک تلاش از سوی ولادمیر پوتین باشد تا ارتباط داشتن خود را پیرامون تصامیم بزرگ بین المللی نشان دهد. ولی به این معنی نیست که چنین کار منجر به نتایج شود."
نشست فارمت مسکو در نومبر سال گذشته، بدون حضور نمایندگان طالبان برگزار شد، اما نمایندگان طالبان در نشست سال ۲۰۲۱ حضور داشتند. امسال نیز امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان در راس هیاتی در نشست فارمت مسکو شرکت دارد.
به گفتهٔ انا بورشچیواسکایا، در آجندای این نشست بحث در مورد رفع تحریم های غرب علیهٔ طالبان شامل میباشد. او میگوید که در ماهٔ مارچ امسال، روسیه و دیگر کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان، یک گردهمایی را تشکیل دادند که در آن بر رفع تحریم ها تاکید کردند.
او می افزاید که روسیه بدنبال حفظ تعامل با طالبان است گرچه طالبان در روسیه به عنوان یک سازمان تروریستی پنداشته میشود. به گفته خانم بورشچیواسکایا، روسیه تهدید داعش را علت داشتن رابطه با طالبان میداند، اما این رابطه سالها قبل از ظهور داعش، از سال ۲۰۰۷ وجود داشته است و حتمی نیست که آن را دوستی نامید و انتظار میرود که این رابطه ادامه یابد.
خانم بورشچیواسکایا به این باور است که احتمال به ر سمیت شناختن حکومت طالبان از سوی روسیه در آینده وجود دارد. او گفت: "اگر به اظهارات ولادمیر پوتین در زمان خروج ایالات متحده از افغانستان و قبل از تهاجم بر اوکراین، مراجعه کنید، طوری برداشت می شود که امکان به رسمیت شناختن وجود دارد."
مصاحبهٔ کامل با انا بورشچیواسکایا را در اینجا تماشا کنید.