مصرف انتی‌بیوتیک با ابتلا به سرطان روده ربط دارد - پژوهش

پژوهش تازه‌ای در بریتانیا از رابطه میان مصرف انتی‌بیوتیک‌ها و خطر ابتلا به بیماری سرطان‌های مشخص پرده برداشته و نشان داده است که مصرف انتی‌بیوتیک‌ها سبب افزایش خطر سرطان روده شده می‌تواند.

نتیجه گیری پژوهش جدید حاکی است که مصرف انتی‌بیوتیک‌ها سبب از بین رفتن باکتریاهای موثر در روده‌ها شده و زمینه را برای گسترش و افزایش باکتریاهای مضر در محیط روده مساعد می‌کند؛ باکتریاهایی که ممکن سرطان‌زا باشند.

در این پژوهش اطلاعات ۱۱.۳ میلیون نفر بین سال‌های ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۲ میلادی بررسی شده است. جزییات کامل در مورد نوعیت و مقدار دوایی که به این افراد حین مراجعه به داکتر تجویز شده است، بخش اساسی این پژوهش است.

اما تمرکز این مطالعه بالای انتی‌بیوتیک‌هایی بوده است که از طریق دهن مصرف می‌شود و تا کنون در مورد تاثیر انتی‌بیوتیک‌های زرقی بر ترکیب باکتریاهای روده، معلومات اندک و محدودی وجود دارد.

دانشمندان پی بردند که ۷۰ درصد افراد شامل در مطالعه که مبتلا به سرطان روده بوده اند، به مقدار و تکرر بیشتر از سایر گروه های شامل در این مطالعه، انتی‌بیوتیک مصرف می‌کرده اند.

مصرف انتی‌بیوتیک‌ها در جهان افزایش یافته است، طوریکه از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ با ۳۵ درصد افزایش به ۷۰ میلیارد دوز در یک سال رسیده است. یعنی برای هر انسان ده دوز انتی‌بیوتیک در سال تجویز شده است.

افزایش مصرف انتی‌بیوتیک‌ها به ویژه تجویز نابجا و غیرضروری آن مشکل مقاومت دوایی را نیز ایجاد کرده است که مایۀ نگرانی جدی دانشمندان شده است.

سازمان جهانی صحت، مقاومت در برابر انتی‌بیوتیک را "بزرگترین تهدید صحت جهانی و امنیت غذایی" عنوان کرده است که منجر به مشکل ساختن درمان شمار زیاد بیماری‌ها به ویژه سینه و بغل، توبرکلوز، سوزاک و محرقه شده است.