انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده میگوید که تصمیم نهایی در مورد خروج یا ادامهٔ حضور نیروهای امریکایی از افغانستان فراتر از ماه می، اتخاذ نشده است.
وزیر خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه دهم مارچ (۲۰ حوت) در جلسه استماعیهٔ کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس امریکا گفت: "اهداف رییس جمهور در مورد افغانستان روشن است. او میخواهد جنگ را پایان دهد. عساکر امریکایی را به خانه برگرداند و اطمینان حاصل کند که افغانستان باردیگر به پناهگاه تروریستان مبدل نمیشود."
بر اساس توافقنامۀ دوحه، ایالات متحده تعهد کرده است که در صورت پابندی طالبان به تعهدات شان تمام قوای خارجی تا اول می سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک خواهند کرد.
قطع رابطه با گروههای دهشت افگن، کاهش خشونت و پیوستن به مذاکرات صلح بینالافغانی از تعهدات اساسی طالبان در توافقنامۀ آن گروه با ایالات متحده است که به تاریخ ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ در شهر دوحه، پایتخت قطر امضا شد.
اما آقای بلینکن گفت که حکومت ایالات متحده در مورد ضربالاجل خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تصمیم نگرفته و درحال بازنگری وضعیت است.
آقای بلینکن گفت که ایالات متحده تلاش دارد تا از طریق دپلوماسی دولت افغانستان و گروه طالبان را به گفتگو ترغیب کند و افزود که سایرکشورها را نیز در این تلاشها دخیل کرده است.
وزیر خارجه امریکا گفت: "ایالات متحده این کار را به تنهایی انجام نمیدهد. ما سازمان ملل متحد و همسایگان افغانستان را در تلاش ها دخیل کرده ایم زیرا آنان در افغانستان منافع شانرا دارند و در هر دو طرف نفوذ دارند. "
آقای بلینکن گفت که حکومت ایالات متحده از پیشرفت در گفتگوهای صلح نظارت میکند.
او افزود: "ما در حال بررسی این استیم که مشارکت هر دو گروه در گفتگوهای معنادار صلح به کجا می رود. ما همچنین می خواهیم ببینیم که آیا طالبان به تعهدات خود مبنی بر کاهش خشونت و پناه ندادن به تروریست ها عمل میکنند یا نه."
درهمین حال سناتور باب منندز، رییس کمیته روابط خارجی مجلس سنای ایالات متحده روز سه شنبه گفته بود که ممکن ضربالاجل خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بازنگری شود چون به گفتۀ این قانونگذار امریکایی، طالبان به تعهدات شان در توافقنامه صلح با امریکا عمل نکردهاند.
آقای منندز در صحبت با خبرنگاران گفت که شخصاً باورمند است که طالبان به تعهدات شان عمل نکرده اند. او تاکید کرد که اگر گزارشهای استخباراتی نشان بدهد که طالبان از عمل کردن به تعهدات شان کوتاه آمده اند، ضرب الاجل خروج نظامیان امریکایی تا اول ماه می باید بازنگری شود.
این درحالیست که زلمی خلیلزاد، نمایندهٔ ویژه ایالات متحده در امور مصالحه افغانستان و دیبرا لاینز، نمایندهٔ ویژه منشی ملل متحد در امور افغانستان در چند روز گذشته سرگرم تماس ها با جوانب مختلف دخیل در روند صلح افغانستان اند.