نتایج یک سروی تازه نشر شده نشان میدهد که محبوبیت رهبری امریکا در سراسر جهان در نیمهٔ دوم سال ۲۰۲۱ میلادی که مصادف به خروج قوای ایالات متحده از افغانستان است، کاهش یافت.
بر اساس سروی که توسط نهاد تحقیقاتی گلوپ (Gallup) انجام شده، محبوبیت رهبری ایالات متحده در اوایل اگست ۲۰۲۱ میلادی در میان ۴۶ کشور و قلمرو جهان ۴۹ درصد بود. این میزان محبوبیت رهبری امریکا مشابه محبوبیت براک اوباما، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، پس از رسیدن به قدرت در سال ۲۰۰۹ میلادی میباشد.
اما بر اساس این سروی، محبوبیت کلی ایالات متحده در نیمهٔ دوم سال ۲۰۲۱ کاهش یافت. نتایج این سروی نشان میدهد که میانگین محبوبیت رهبری امریکا در جریان و پس از خروج قوای ایالات متحده از افغانستان، به ۴۳ درصد کاهش یافت.
در این گزارش آمده است که میانگین محبوبیت جو بایدن در نخستین سال ریاست جمهوری اش در میان ۱۱۶ کشور و قلمرو در سراسر جهان ۴۵ درصد بود. با آنهم، این میزان محبوبیت رییس جمهور کنونی امریکا در مقایسه با محبوبیت دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، به مراتب بهتر است، زیرا محبوبیت آقای ترمپ در سال ۲۰۲۰ در سراسر جهان به ۳۰ درصد میرسید.
در گزارش گلوپ آمده است که بدون اقدامات قبل و بعد از خروج قوای ایالات متحده از افغانستان، به مشکل میتوان ارتباط بین خروج قوای امریکا و کاهش محبوبیت کلی ایالات متحده را مشخص کرد.
خروج کامل قوای ایالات متحده از افغانستان که موجب انتقاد از رییس جمهور بایدن در داخل و خارج امریکا شد، یکی از احتمالاتی است که به برداشت مردم از رهبری ایالات متحده آسیب رسانده است.
احتمال دیگر کاهش کلی محبوبیت ایالات متحده، ممکن بستگی به کشورها و قلمروهایی داشته باشد که سروی در آن انجام شده است. ایران از جمله کشورهایی است که در سروی سهم داشته و میزان تایید ایرانیها از ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ میلادی، فقط هفت درصد بود.
علاوه بر آن، میزان تاییدی و محبوبیت رهبری ایالات متحده از لحاظ تاریخی، در کشورهای شرق میانه، شمال افریقا و کشورهای عضو اتحاد جماهیر شوروی پیشین همواره در سطح پایین قرار داشته است.
با وجود کاهش محبوبیت کلی ایالات متحده، از جمله ۷۰ کشور و قلمرو که در این سروی شامل اند، محبوبیت رهبری امریکا در میان ساکنان ۲۴ کشور و قلمرو سروی شده افزایش یافته است. علاوه بر آن، محبوبیت رهبری ایالات متحده در مقایسه با سال ۲۰۲۰ میلادی در میان ۲۳ کشور، ۱۰ امتیاز و بیشتر از آن بهبود یافته است.
موقعیت قوی امریکا و آلمان قبل از بحران اوکراین
نهاد گلوپ همه ساله علاوه بر پرسش در مورد محبوبیت رهبری ایالات متحده، در مورد سایر قدرتهای جهان به شمول آلمان، چین و روسیه، نیز نظرسنجی میکند.
بر اساس این سروی، قبل از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، ایالات متحده و آلمان نسبت به سالهای گذشته، از "قدرت نرم" بیشتر در جهان برخوردار بودند و در این عرصه، واشنگتن و برلین هر دو کشور در مقایسه با روسیه و چین در موقعیتی به مراتب قویتر قرار داشتند.
نهاد تحقیقاتی گلوپ که مقر اصلی آن در شهر واشنگتندیسی موقعیت دارد، در سال ۱۹۳۵ میلادی توسط جورج گلوپ بنیانگذاری شد. این نهاد بیشتر به خاطر نظرسنجی های افکار عامه و سرویهایی که از دههٔ ۱۹۸۰ میلادی به اینسو در سراسر جهان راهاندازی کرده است، شناخته میشود.