عربستان سعودی، امارات متحدۀ عربی، بحرین و مصر روابط دپلوماتیک خود را با قطر قطع کرده و دپلوماتهای خود را از این کشور فراخوانده اند.
این کشورها که قطر را به داشتن رابطه با ایران و حمایت از گروههای دهشت افگن متهم میکنند، در تلاشاند که با قطع مسیرهای هوایی، خشکه و بحری، ارتباط آن کشور را با جهان بیرون نیز قطع کنند.
هرچهار کشور به شهروندان خود دستور داده اند که هرچه زودتر از قطر بیرون شوند و نیز به شهروندان قطر دو هفته مهلت داده اند تا به کشورشان برگردند. این کشورها همچنان گفته اند که دپلوماتهای قطری را نیز اخراج خواهند کرد.
حکومت تبعیدی یمن که از سوی جامعۀ جهانی به رسمیت شناخته شده و نیز یکی از حکومات سه گانۀ لیبیا از تصمیم سعودی، مصر، امارات و بحرین استقبال و حمایت کرده اند.
قطر اتهامات مبنی بر حمایت از گروههای تندرو را رد کرده و با انتقاد از عملکرد کشورهای تحریم کننده، اقدام آنان را "نقض حاکمیت ملی" خود خوانده است.
عربستان سعودی همچنان گفته است که نیروهای قطری از ائتلاف به رهبری سعودی برای سرکوب شورشیان شیعۀ حوثی در یمن بیرون خواهد شد.
وزارت خارجۀ قطر با نشر بیانیهای گفته است که این کشورها "هیچ توجیه مشروع" برای چنین تصمیم ندارند. در بیانیه آمده است "حکومت قطر همه تدابیر لازم را اتخاذ خواهد کرد تا تلاشهایی را خنثا کند که سبب آسیب رساندن به جامعه و اقتصاد قطر میشود".
ریکس تلرسن، وزیر خارجۀ ایالات متحده، ابراز عقیده کرد که این بحران دپلوماتیک بر جنگ علیه گروه دولت اسلامی در عراق و سوریه تاثیر نخواهد داشت.
آقای تلرسن در یک کنفرانس خبری در استرالیا گفت "فکر می کنم که برای مدت زمانی شاهد فهرست فزایندۀ بی باوری کشورها خواهیم بود و این اختلافات بروز میکند تا به آن رسیدگی شود".
قرار است جام جهانی ۲۰۲۲ فدراسیون بین المللی فوتبال در قطر برگزار شود، کشوریکه در آن کم و بیش۱۰ هزار سرباز امریکایی مستقر است.