اتحادیه عرب – به مخالفین در سوریه سلاح داده شود

مخالفین اسد از سوریه در اتحادیه عرب نمایندگی می کنند

مخالفین بشارالاسد خواستار سیستم دفاع راکتی شدند تا از گزند حملات هوایی مصؤن شوند.
اتحادیه کشورهای عرب از کار تمویل سلاح به شورشیان در سوریه حمایت کرد. در مسودۀ قطعنامه نشست سران کشورهای عرب در در قطر تاکید شده که هر کشور عضو اتحادیه، حق دارد تا برای حمایت از مقاومت مخالفان حکومت بشار الاسد و اردوی آزاد سوریه همه وسایل دفاعی و ابزار نظامی را برای آن ها آماده سازد.

در مسوده فیصله نامۀ کشورهای اتحادیه عرب همچنان از جامعۀ بین المللی خواسته شده است که ایتلاف ملی مخالفان رژیم سوریه را به حیث نماینده مشروع مردم سوریه به رسمیت بشناسند.

این در حالی است که سازمان ملل متحد در تازه ترین اقدام آکه سلستروم، دانشمند سویدنی را جهت حقیقت یابی در مورد اتهام کاربرد اسلحه کیمیایی در جنگ داخلی سوریه در رهبری یک هیأت مامور ساخته است. ادعاهای موجود است که شورشیان در یک حمله در نزدیکی شهر حلب، از سلاح کشتار جمعی استفاده کرده اند.

با این همه، مخالفان رژیم بشار الاسد از ایالات متحده درخواست کرده اند تا با استفاده از سیستم دفاع راکتی مشهور به میزایل های "پتریوت" مناطق تحت اداره شورشیان را از گزند حملات نیروهای هوایی بشارالاسد محافظت نماید.

تحویل دهی رسمی کرسی حکومت سوریه به ائتلاف ملی سوریه – بزرگترین نمادی از شکل گیری جنبش مخالفان بشار الاسد – از سوی شیخ حماد بن خلیفه ثانی امیر قطر با استقبال گستردۀ رهبران، دپلومات ها و نمایندگان کشور های عضو اتحادیه عرب روبرو شد.

امیر قطر، در جریان نشست سران کشور های عضو اتحادیۀ عرب، به گونۀ رسمی از معاذ خطیب، رهبر ایتلاف مخالفان سوریه و غسان هیتو، رئیس حکومت موقت سوریه خواست تا کرسی جمهوری عربی سوریه را درین اجلاس اشغال کنند.

رهبر مخالفان سوری با وجود استعفی از سمت اش به عنوان رئیس ائتلاف ملی سوریه، ریاست هیأت سوری را بعهده گرفت. وی از ایالات متحده خواست تا نقش بزرگتری را در پایان دادن بحران دوسالۀ سوریه بازی نماید.

کرسی سوریه در اتحادیه عرب پس از به تعلیق آمدن عضویت آنکشور در سال ۲۰۱۱ خالی بود.

در عین حال حکومت بشارالاسد با انتقاد از تحویل دهی کرسی سوریه به مخالفان آنکشور، آنرا یک جرم حقوقی، سیاسی و اخلاقی خوانده گفت که تحویل دهی کرسی، خود یک سرقت است.

واکنش ها

پس از آن که معاذ خطیب، خواستار کمک از ایالات متحده به خاطر استفاده از سیستم دفاع راکتی شد، ناتو در واکنش روز سه شنبه اعلان کرد که ارادۀ به خاطر دخالت نظامی در سوریه ندارد.

اما در میان این همه داد و گرفت ها، اقدام اتحادیۀ عرب با واکنش تند حد اقل دو کشور مطرح در منطقه رو به رو شد.

روسیه که از دیر زمان تا حدی یکی از حامیان بشارالاسد، رئیس جمهور سوریه عنوان شده است تحویل دهی کرسی سوریه را به مخالفین آقای اسد، یک کار "غیر قانونی و تصدیق نکردنی" بیان کرد. در اعلامیۀ وزارت خارجۀ روسیه آمده است که جمهوری عربی سوریه، نمایندۀ مشروع سوری ها در سازمان ملل متحد بوده و است.

از سوی دیگر جمهور اسلام ایران، تحویل دهی کرسی سوریه را به مخالفان بشارالاسد، یک "مقدمه یا پیشینۀ خطرناک" برای آینده مشخص ساخته و آن را انتقاد کرده است. رسانه های دولتی ایران، به نقل قول از علی اکبر صالحی وزیر خارجۀ آن کشور گزارش دادند که اقدام اتحادیۀ عرب بدون توضیح بوده و اوضاع را در سوریه بدتر خواهد ساخت.

با این که سوریه دومین سال پر از نبرد و تنش را شاهد است، سازمان ملل متحد تخمین میکند که جنگ در این کشور تا کنون جان حد اقل ۷۰ هزار نفر را گرفته است.