سقط جنین در ارجنتاین قانونمند شد 

با وصف مخالفت شدید کلیسای کاتولیک ارجنتاین، مجلس سنای آن کشور به قانونمند شدن سقط اختیاری جنین رای مثبت داد.

سناتوران ارجنتاینی پس از مناظرۀ سخت و نفس‌گیر در طول شب گذشته، حوالی ساعت ۴:۰۰ صبح چهارشنبه ۳۰ دسمبر (دهم جدی) با ۳۸ رای موافق، ۲۹ رای مخالف و یک رای ممتنع، پیشنهاد حکومت را مبنی بر قانونمند شدن سقط جنین تا هفتۀ ۱۴ بارداری منظور کرد.

مجلس نمایندگان ارجنتاین پیش از این در مورد این پیشنهاد حکومت رای‌گیری و آن را تصویب کرده بود.

پس از اعلام تصمیم سنا، هزاران نفر از طرفداران سقط اختیاری جنین در بیرون مقر سنای ارجنتاین به شور و شادمانی پرداخته و پرچم‌های سبز را که نشانۀ کمپاین شان بود، به اهتزاز در آوردند.

Your browser doesn’t support HTML5

شادمانی طرفداران حق سقط جنین در ارجنتاین

ویلما ایربارا، مشاور حقوقی رییس جمهور ارجنتاین که پیش‌نویس این قانون را تهیه کرده است به خبرنگاران گفت: "این مبارزه برای سالیان زیادی ادامه داشت و زنان زیادی جان باختند. دیگر هرگز زنی به خاطر سقط مخفیانۀ جنین نخواهد مرد."

البرتو فرناندز، رییس جمهور ارجنتاین نیز در واکنش به این مسله گفت: "سقط مصوون، مشروع و آزادانه به قانون مبدل شد. امروز ما جامعۀ بهتری استیم که حقوق زنان در آن گسترش یافته و صحت عامه تضمین شده است."

از سوی دیگر، هزاران نفر از مخالفان این قانون نیز روز چهارشنبه به جاده‌های بونیس آیریس برآمده و مخالفت شان را با تصمیم پارلمان ابراز داشتند.

سارا دی اویلانیدا، یکی از مخالفان قانونمند شدن سقط جنین به روزنامۀ کلارین ارجنتاین گفته است: "صدای ما در این قانون شنیده نشده است...ما مشهود نیستیم... این قانون مبتنی بر قانون اساسی نیست و تطبیق آن آسان نخواهد بود."

پیش از این سقط جنین در ارجنتاین تنها در صورتی مجاز بود که ادامۀ بارداری خطر جدی را متوجه صحت مادر کند یا هم بارداری ثمرۀ تجاوز جنسی بوده باشد.

بر اساس آمار وزارت صحت ارجنتاین، از سال ۱۹۸۳ تا ۲۰۱۸ بیش از ۳۰۰۰ زن در اثر سقط‌های غیرقانونی و مخفیانۀ جنین در آن کشور جان باخته اند.

کلیسای کاتولیک که نفوذ عمیق در مسایل فرهنگی و سیاسی اکثر کشورهای امریکای لاتین به ویژه ارجنتاین دارد، مخالف سقط جنین بوده و آن را نقض حق زندگی می‌داند.

پیش از این سقط اختیاری جنین در منطقۀ امریکای لاتین در کیوبا، یوروگوای و بخش‌هایی از مکسیکو قانونمند بود و اکنون ارجنتاین نیز به این فهرست اضافه شد.