سیلاب‌ها در پاکستان: حدود ۱۰۰ هزار نفر به مناطق امن منتقل شده اند

ادارات خدمات اضطراری پاکستان روز چهارشنبه ۲۳ اگست (اول سنبله) اعلام کردند که حدود ۱۰۰ هزار نفر از روستاهای سیل‌زده در ایالت پنجاب پاکستان تخلیه شده‌اند.

محسن نقوی، وزیر اعلی پنجاب گفت که بارندگی‌‌های موسمی مقامات هند را واداشته تا آب اضافی مخازن را در دریای سوتلج رها کنند که باعث جاری شدن سیلاب در سمت پاکستان شده است.

فاروق احمد، سخنگوی اداره حوادث اضطراری ایالت پنجاب روز چهارشنبه به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "ما ۱۰۰ هزار نفر را نجات داده و به مکان های امن منتقل کرده ایم."

به گفتهٔ مقامات پاکستان صدها روستا و هزاران جریب زمین زراعتی در ایالت پنجاب با طغیان دریای سوتلج زیر آب شده است.

کاشف محمود ۲۹ ساله که به همرای همسر و سه فرزندش به یک کمپ امدادی منتقل شده است، گفت: "آب سیل چند روز پیش بالا آمد و خانه‌های ما را زیر آب کرد. ما تا اینجا را با سختی پیاده طی کردیم."

باران های موسمی تابستانی همه ساله بین ماه‌های جون و سپتمبر خطراتی را برای ساکنان آسیای جنوبی به همرا می‌آورد.

باوجودیکه باران‌های موسمی برای معیشت میلیون‌ها کشاورز و امنیت غذایی در منطقه‌ای با حدود دو میلیارد جمعیت حیاتی است، اما سیلاب‌ها و رانش زمین را نیز به همرا داشته می‌باشد.

مقامات ادارات خدمات اضطراری پاکستان گفته اند که از آغاز فصل باران‌های موسمی در اواخر ماه جولای بیش از ۱۷۵ نفر در این کشور در حوادث ناشی از این باران‌ها جان باخته اند.

محمد امین، داکتر داوطلب در یکی از کمپ‌های امدادی گفت: "پنج یا شش فت (۱.۵ تا ۱.۸ متر) آب روی جاده ها انباشته شده است. تنها مسیری که می‌شود برای رفت و آمد از آن استفاده کرد اکنون زیر آب است. ما با استفاده از کشتی در این مسیر ۱۵ یا ۱۶ کیلومتری تلاش داریم تا مردم را نجات بدهیم."

اداره مبارزه با حوادث طبیعی پاکستان هشدار داده است که باران‌های موسمی پیش بینی شده در روزهای آینده ممکن سیلاب‌های بیشتری را به همرا داشته باشد.

به گفته مقامات، پاکستان که پنجمین جمعیت بزرگ جهان را دارد، مسوول کمتر از یک درصد انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان است، اما در برابر تغییرات اقلیم ناشی از گرمایش جهانی بسیار آسیب پذیر است.

سال گذشته، حدود ۳۳ میلیون نفر در پاکستان تحت تاثیر باران‌های موسمی قرار گرفتند و یک‌هزار و ۷۳۹ نفر کشته شدند. این سیلاب‌ها همچنان نزدیک به ۳۰ میلیارد دالر به اقتصاد پاکستان ضربه زد.

بارندگی‌های فصلی در پاکستان هر سال از ماه جولای شروع می‌شود و در سپتمبر پایان می‌یابد.