یک مقام آذربایجانی روز چهارشنبه چهارم اکتوبر (۱۲ میزان) گفت که الهام علییوف، رییس جمهور آذربایجان، ملاقات با نیکول پاشینیان، صدر اعظم ارمنستان، در اسپانیا را به دلیل حمایت اروپا از این کشور، رد کرد.
پس از آن، پاشینیان گفت که با وجود آنهم او در نشست "جامعهٔ سیاسی اروپایی" اشتراک خواهد کرد.
او افزود که جای "شرمساری" است که رهبران دو کشور در مورد قرهباغ سندی را امضای نخواهند کرد.
دو هفته پیش، آذربایجان یک عملیات نظامی یک روزه را به هدف به دست آوردن دوبارهٔ کنترول قره باغ راه اندازی کرد، جاییکه جدایی طلبان ارمنی زیست دارند.
قرار بود در حاشیهٔ نشست جامعهٔ سیاسی اروپایی، میان دو کشور به میانجیگری فرانسه، آلمان و شورای اروپایی، مذاکرات صورت گیرد.
یک مقام آذربایجانی گفت که باکو اشتراک در این نوع مذاکرات را لازمی نمیپندارد.
او افزود که علییوف در این نشست به دلیل بیانیههای مقامات فرانسهای به طرفداری از ارمنستان و بیانیهها در مورد اکمال تسلیحات و مهامات به ارمنستان و همکاری نظامی با این کشور، اشتراک نخواهد کرد.
به گفتهٔ وی، چارلز میشل، رییس شورای اتحادیهٔ اروپا که چندین نشست میان دو کشور را میزبانی کرده است، نیز روز گذشته به دلیل استفاده از نیروی نظامی، بر آذربایجان انتقاد کرد.
او اضافه کرد که باکو میخواست این ملاقات در ترکیه صورت گیرد، کشوری که از عملیات آذربایجان در قره باغ اظهار حمایت کرده است.
کاترین کلونا، وزیر خارجهٔ فرانسه در یروان گفت که پاریس به فراهم آوری تجهیزات نظامی به ارمنستان توافق کرده است. اما در این مورد معلومات بیشتر ارایه نکرد.
این در حالی است که ودانت پتیل، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده نیز خواهان گفتمان میان دو رقیب شد.
او به خبرنگاران گفت: "ما به کرات به وضوح گفته ایم که مذاکره میان ارمنستان و آذربایجان برای حل این تنش پایدار لازمی است."
در همین حال، رییس جدید کمیتهٔ روابط خارجی مجلس سنای کانگرس ایالات متحده نیز خواهان ختم کمکهای امنیتی به آذربایجان شد.
بین کاردین، اتهام وارد کرد که آذربایجان کارزار پاکسازی قومی را راه اندازی کرده است و "ما باید حمایت را برای ارمنستان اولویت داده و آذربایجان را مسوول قرار دهیم".
آذربایجان و ارمنستان از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوری روی کنترول منطقهٔ قرهباغ باهم نزاع داشته و در دههٔ ۱۹۹۰ و سال ۲۰۲۰ دوبار با هم جنگیدند.
جنگ شش هفتهای سال ۲۰۲۰ جان بیش از ۶۵۰۰ نفر از نیروهای امنیتی دو جانب را گرفت و سر انجام، به میانجیگری مسکو و استقرار حدود ۲۰۰۰ نیروی حافظ صلح روسیه در ساحه، پایان یافت.