شماری از کارمندان ادارات حکومتی و موسسات در بامیان میگویند از بیست روز بدینسو پروازهای شرکت هوایی کام ایر به بامیان متوقف شده است و به دلیل ناامنی مسیرهای مواصلاتی این ولایت نمیتوانند زمینی به کابل سفر کنند.
پس از حملۀ مهاجمان بر هوتل انترکانتنیتال در کابل و کشته شدن ۱۱ یازده کارمند شرکت "کام ایر" در این حادثه، تمامی پروازهای این شرکت به بامیان متوقف شده است.
شرکت هوایی کام ایر در ولایت بامیان قبلا؛ هفتۀ چهار پرواز داشت؛ اما حدود بیست روز میشود که پروازهای این شرکت به بامیان متوقف شده است.
متوقفشدن پروازهای شرکت کام ایر، در بامیان سبب نگرانی جدی مأمورین عالیرتبه حکومتی در بامیان شده است و آنان میگویند که راههای مواصلاتی بامیان ناامن است و نمیتواند از طریق میدان وردک و غوربند به کابل رفت و آمد کنند.
آقا حسین نظری، رییس مبارزه با مواد مخدر بامیان میگوید "کارمندان دولتی هم عادی و عالی رتبه دچار مشکل کلان شده، نمیتوانند به موقع کابل سفر کنند که سبب کندی کار شان میشود ما از ریاست هوانوردی میخواهیم که هرچه عاجل این مشکل را حل نماید".
برخی از کارمندان ادارات حکومتی و تاجران بامیان میگویند که نبود پروازهای خصوصی در این ولایت سبب مختلشدن کارهای آنان شده است.
حاجی صادق، کارمند حکومت دربامیان میگوید"مسیرهای مواصلاتی بامیان - کابل از دره غوربند و میدان وردک ناامن است و حتی کارمندان پایین رتبۀ دولتی رفت و آمد کرده نمیتوانند و کارمندان موسسات و دولتی که کارهای اداری دارند، فعلاً با مشکلات جدی مواجه شده اند".
عبدالستار یکی از تاجران محلی بامیان میگوید"وضعیت راههای مواصلاتی بامیان - کابل از امنیت خوب برخودار نیست. اگر ما زمینی به کابل رفت و آمد کنیم و توسط افراد مسلح و یا طالبان دستگیر شویم یا پول هنگفت پرداخت کنیم و یا هم توسط آنان کشته میشویم".
عبدالخالق فطرت، رییس دفتر نمایندگی شرکت هوایی کام ایر در بامیان به رادیو آشنا_صدای امریکا میگوید، پس از حادثۀ انترکانتنیتال در کابل پروازهای این شرکت در چهار ولایت متوقف شده است.
آقای فطرت میافزاید"بعد از کشته شدن حَملههای این شرکت در هوتل انترکانتنینتال پروازهای شان در چهار ولایت؛ بامیان، بدخشان، غور و فراه متوقف شده اند؛ اما تیم رهبری شرکت کام ایر تلاش دارد که این پروازها دوباره از سر گرفته شود".
آقای فطرت میافزاید که شرکت قراردادی اوکراینی که قبلأ چندین کارمند آن در انترکانتینتال کشته شدند با شرکت هوایی کام ایر فسخ قرارداد کرده است و هنوز معلوم نیست که پروازهای این شرکت چه زمانی دوباره به ولایات بامیان، بدخشان، غور و فراه از سرگرفته میشود؟
در کنار نگرانی کارمندان؛ دولتی، موسسات و تاجران ولایت بامیان از متوقفبودن پروازهای کام ایر در این ولایت؛ شماری از مأمورین حکومتی، کارمندان موسسات و باشندگان ولایت دایکندی نیز به دلیل ناامن بودن شاهراههای منتهی به کابل ابراز نگرانی دارند.
آنان از ریاست عمومی هوانوردی کشور و مسئوولین شرکت کام ایر میخواهند که به زودی حد اقل یکی از شرکتهای هوایی در بامیان و دایکندی پروازهای خود را شروع کنند.