بلینکن به منظور آتش‌بس در نوار غزه از اسراییل بازدید می‌کند

انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، هنگام ورود به اسراییل

انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه ۲۲ مارچ (سوم حمل) به اسراییل رسید تا با بنیامین نتنیاهو، صدراعظم آن کشور، در مورد جنگ جاری در نوار غزه گفتگو کند.

سفر این دپلومات ارشد امریکا در حالی به اسراییل صورت گرفته است که قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه در مورد آتش‌بس فوری، رای گیری کند تا شرایط برای فراهم‌آوری کمک‌های بیشتر بشر دوستانه به مردم فراهم شود.

واشنگتن به تازگی اعلام کرد که مسوده‌ای را به شورای امنیت ملل متحد ارایه کرده و در آن بر ضرورت آتش‌بس فوق که بخشی از توافق برای آزادی گروگان‌ها از نزد گروه حماس است، رای‌گیری صورت بگیرد. پیش از این، ایالات متحده بار‌ها با استفاده از حق ویتو، قطعنامه شورای امنیت این سازمان را برای برقرار آتش‌بس رد کرده بود.

بلینکن پس از گفتگو در عربستان سعودی و مصر، با نتنیاهو در تل ابیب دیدار کرد. فشار واشنگتن و متحدان آن به دلیل ادامه جنگ بر ضد تندروان گروه حماس در نوار غزه افزایش یافته است.

در همین حال، اسراییل روز جمعه گفت که عملیات نظامی خود را برای پنجمین روز در اطراف شفاخانه الشفا، بزرگترین مرکز صحی در غزه زیر محاصر ادامه می‌دهد. بر اساس گزارش ملل متحد، پس از آغاز عملیات تهاجمی اسراییل بر نوار غزه،‌ بسیاری از شفاخانه در این منطقه از فعالیت باز مانده اند.

ایالات متحده که میلیاردها دالر کمک نظامی برای اسراییل فراهم می‌کند، به صورت فزاینده‌ای درباره تاثیر جنگ شش ماهه بر غیرنظامیان غزه صحبت کرده است.

اسراییل تعهد کرده است تا نظامیان خود را به جنوب نوار غزه-منطقه رفح-اعزام کند تا بر ضد تندروان گروه حماس بجنگند.

پس از آغاز عملیات نظامی اسراییل بر نوار غزه، بخش اعظم جمعیت غزه به منطقه رفح، واقع در مرز مصر پناه برده اند و عملیات نظامی اسراییل بر رفح سبب انتقاد‌های گسترده جامعه بین المللی شده است.

بلینکن در جریان سفرش به منطقه گفته است که عملیات زمینی بر رفح یک اشتباه خواهد بود. او در قاهره، پایتخت مصر، به خبرنگاران گفت: "هیچ جایی برای غیرنظامیانی که در رفح جمع شده‌ اند وجود ندارد تا از خطر رهایی یابند. راه‌هایی دیگر وجود دارد که به تهدید جاری حماس رسیدگی شود."

رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا نیز روز پنجشنبه مخالفت شان را به عملیات زمینی در منطقه رفح اعلام کردند و تاکید کردند که این اقدام وضعیت بشری را که از قبل فاجعه بار بوده است، وخیم‌تر خواهد کرد.

دیوید بارنیا، رییس موساد، استخبارات اسراییل، قرار بود با ویلیام برنز، ریس استخبارات مرکزی ایالات متحده (سیا)، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، صدراعظم قطر، و عباس کامل، رییس استخبارات مصر، در دوحه، پایتخت قطر، در مورد برقراری آتش‌بس گفتگو‌های بیشتر انجام بدهد.

این تلاش‌ها برای آزادی گروگان‌های حماس در ازای رهایی زندانیان فلسطینی از محابس اسراییل بستگی دارد. علاوه بر آن، فراهم‌آوری کمک‌های بیشتر به غزه است، جایی که ۲.۴ میلیون نفر با خطر قحطی مواجه اند، بخشی از این گفتگو‌ها می‌باشد.

بلینکن روز پنجشنبه در قاهره گفت که "شکاف ها در حال کاهش است" و واشنگتن "به تلاش برای توافق در دوحه ادامه می دهد." این دپلومات ارشد ایالات متحده پس از آغاز عملیات نظامی اسراییل بر نوار غزه به منطقه سفر کرده است، تاکید کرد که رسیدن به توافق کار دشوار است، اما افزود که این کار هنوز هم ممکن است.

در عین حال، یک مقام حماس گفته است که پیشنهاد این گروه به طور گسترده برای اسراییل منفی بوده است.

مرگبارترین جنگ در نوار غزه به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ پس از آن آغاز شد که گروه حماس بر اسراییل حمله کرد و جنگجویان این گروه نزدیک به ۱۱۶۰ نفر را که اکثر شان غیرنظامیان بودند، کشتند و بیش از ۲۴۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند که هم اکنون نیز ۱۲۹ گروگان در اسارت حماس به سر می‌برند و بر اساس گزارش‌ها، ۳۳ گروگان در جریان جنگ غزه کشته شده اند.

در نتیجهٔ‌ این حملات، بخش اعظم نوار غزه به مخروبه مبدل شده است. به گفتهٔ وزارت صحت غزه، در اثر حملات اسراییل نزدیک به ۳۲ هزار نفر کشته شده اند که بیشتر شان زنان و کودکان می‌باشند. اما این آمار تا حالا از سوی منابع مستقل تایید نشده است.