وضعیت افغانستان؛ صدر اعظم بریتانیا نشست اضطراری 'کبرا' را برگزار می‌کند

بوریس جانسن، در مورد وضعیت افغانستان امروز ۱۳ اگست (۲۲ اسد) نشست اضطراری "کبرا" را برگزار می‌کند.

رسانه‌های بریتانیا در حالی از برگزاری این نشست خبر داده اند که گروه طالبان در افغانستان به پیشرفت‌های سریع دست یافته و مراکز شماری از شهرها را در کنترول گرفته اند.

نشست کبرا (COBRA) در بریتانیا برای پاسخ به وضعیت های اضطرار برگزار می‌شود که در آن مقامات ارشد دولتی، وزرا، مقامات استخباراتی، امنیتی و نظامی گرد هم میایند تا در مورد مشکل به میان آمده تصمیم اتخاذ کنند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که وزیر دفاع بریتانیا می‌گوید که خروج امریکا از افغانستان یک "اشتباه" است و این امر سبب ظهور مجدد القاعده در افغانستان خواهد شد.

بن والیس امروز ۱۳ اگست (۲۲ اسد) به سکای نیوز گفت که غرب بهای تصمیم خارج شدن از افغانستان را خواهد پرداخت.

وزیر دفاع بریتانیا بر توافق دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین امریکا با طالبان انتقاد کرده و آنرا یک معاملهٔ "پوسیده" عنوان کرد.

بر اساس توافقنامۀ دوحه امریکا-طالبان، تمام قوای خارجی باید تا اول می سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک می‌کردند. اما بر اساس دستور جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به تاریخ اول می آغاز شد و قرار است تا ۱۱ سپتمبر سال جاری تکمیل شود.

تام توگیندهات، رییس کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نمایندگان بریتانیا گفته است که تصمیم خروج مانند این است که فرش را از زیر پای شرکای ما کشیده شده باشد.

او افزود که خروج شتابزده نشانه‌ای از پیروزی نیست.

اما واشنگتن گفته است برای ماموریتی که نیروهای امریکایی به افغانستان رفته بودند، تکمیل شده و اکنون زمان آن است که دوباره به کشور شان برگردند.

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده در نخستین سخنرانی‌اش منحیث رییس جمهور به کانگرس گفت: " ما اسامه بن لادن را به کیفر رساندیم و تهدید تروریستی القاعده را در افغانستان تنزیل دادیم. پس از ۲۰ سال تهور و قربانی، زمان آن است که قوای امریکایی از افغانستان به کشورشان برگردند."

در این حال، جنرال ریچارد دننات، لوی درستیز پیشین اردوی بریتانیا و عضو پارلمان این کشور با انتقاد از خروج نیروها از افغانستان گفت که "هراس دارم جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده این وضعیت را در افغانستان سبب شده است" زیرا حضور کاهش یافتهٔ نیروهای ناتو به رهبری امریکا مانند ستون فقرات اردوی افغاستان بود و آنان توانسته بودند جلو طالبان را بگیرد.

رییس جمهور بایدن، هفتهٔ گذشته گفت که از تصمیم‌اش مبنی بر خروج نیروها از افغانستان پشیمان نیست.

این در حالی است که لندسی گراهام، سناتور برجستهٔ کانگرس امریکا گفته است که اگر آقای بایدن از تصمیم‌اش پشیمان نیست پس از واقعیت‌ها در افغانستان آگاهی ندارد.