تریسا می: حملات لندن به ایدیولوژی شیطانی ربط دارد

تریسا می، صدراعظم بریتانیا، روز یکشنبه اعلام کرد که کشورش با شیوه جدیدی از تهدیدهای دهشت افگنی مواجه است

تریسا می، صدراعظم بریتانیا، روز یکشنبه گفت که سه حملۀ دهشت افگنی که در سه ماه گذشته در آن کشور صورت گرفته است، "همه به ایدیولوژی شیطانی اسلام افراطی مرتبط" می شود.

اظهارات خانم می یک روز پس از آن بیان شد که مهاجمان توسط موتر و چاقو در پل لندن و منطقه برو حمله ور شدند که در نتیجۀ آن حد اقل هفت نفر کشته و ۴۸ نفر دیگر زخمی شدند. خبرگزاری رویترز گزارش می دهد که وضعیت ۲۱ تن از زخمیان، وخیم است.

تریسامی، صدراعظم بریتانیا ،در پایان نشست اضطراری امنیتی با اعضای کابینه روز یکشنبه، اعلام کرد که کشورش با شیوه جدیدی از تهدیدهای دهشت افگنی مواجه است.

خانم می گفت "در حالیکه حوادث اخیر از نظر سازمانی به هم مرتبط نمی باشند، از یک نقطه نظر بسیار مهم با هم مرتبط اند. تمام این حملات یک وجه مشترک دارند و آن یک "مفکوره شیطانی" از اسلام گرای افراطی است که نفرت، تفرقه افگنی و فرقه گرایی را تبلیغ میکند."

خانم می در ادامه گفت "تحمل بیش از حد در برابر افراطگرایی در کشور ما وجود داشته است. به منظور تشخیص و سرکوب افراطگرایان در بخش خدمات عامه و همه جوامع ما، نیاز داریم تا بیشتر قوی بر خورد کنیم. زمان آن فرا رسیده تا بگوییم که کافیست."

پولیس لندن گفته است که سه مهاجم را با ضرب مرمی از پا در آورده، اما دو تن از مهاجمان تا هنوز فراری اند.

صدراعظم بریتانیا اعمال تندروان را "تفسیر انحرافی" از اسلام و حقیقت عنوان کرد و از مردم کشورش خواست که برای مقابله با آن متحد شوند. خانم می گفت که دیگر تحمل بریتانیا تمام شده و این روند باید متوقف شود.

صادق خان، شاروال لندن، می گوید وضع شماری از مجروحین وخیم است.

آقای خان گفت "الفاظ نمیتواند معیار غم و اندوه و خشم را از این واقعه که در شهر ما حس میشود، ابراز کند. مردموحشت زده و خشمگین اندکه این دهشت افگنان بزدل به صورت عمدی مردمبی گناه را هدف قرار دادند.هیچ توجیهی برای این اعمال تروریست ها وجود ندارد و من کاملا روشن میسازم که ما هرگز اجازه نخواهیم داد که آنان پیروز شوند و یا بر شهر و باشند گان لندن هراس خلق کنند."

حمله حوالی ساعت ۱۰ شب شنبه زمانی به وقوع پیوست که یک راننده موتر وان را از جاده منحرف ساخته و با سرعت زیاد در پل مشهور لندن، به کسانی که در پیاده رو قرار داشتند، تصادم داد.

شاهدان می گویند بعد از آن سرنشینان موتر که سه مرد بودند از موتر خارج شدند و با چاقو های بزرگ بر مردمی که در رستوران ها و میخانه ها در بازار بورو نشسته بودند، حمله ور شدند.

پولیس اکنون در حال جمع آوری شواهد در لندن بعد از وقوع این حملات دهشت افگنانه می باشد و تا حال ۱۲ نفر را در این ارتباط تحت توقیف قرار داده است.

پولیس لندن میگوید واکنش فوری کارکنان رستوران ها و مردم باعث شد تا سرعت حملات کمتر شده و از تعداد بیشتر تلفات جلوگیری به عمل آید.

زمانی که مهاجمین با موتر بر مردم حمله ور شدند یک پولیس ترافیک توانست خود را به این موتر برساند و با حمله کنند گان مقابل شود. این پولیس باوجود زخم های که برداشته است در حالت خوبی قرار دارد.

بعد که مردان مسلح با چاقو داخل ستوران ها شدند، کارکنان این اماکن فوراً اقدام کرده در ها را بسته و مشتریان خود را به آشپزخانه و یا زیرزمین ها رهنمایی کردند.

واکنش های بین المللی

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، طی یک سلسله تویت ها گفت که جهانیان باید دیگر پروای درست بودن سیاست ها در جنگ با دهشت افگنی را نداشته باشد. آقای ترمپ با اشاره به حملات مرگبار لندن از فرصت استفاده کرده و یک بار دیگر از محاکم امریکا خواست تا فرمان اجرایی منع سفر اتباع شش کشور عمدتاً مسلمان به امریکا را تصویب کنند.

آقای ترمپ در حالیکه حمایت خود را از بریتانیا اعلام کرد در حساب تویتر خود از شاروال لندن که مسلمان است، انتقاد کرد. او نوشت که باوجود کشته شدن هفت نفر و مجروح شدن ۴۸ تن دیگر در حملات لندن، صادق خان ادعا می کند که جای نگرانی نیست.

انگلا مرکل، صدراعظم آلمان، امانویل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، مالکولم ترنبول، صدراعظم استرالیا و ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه حملات لندن را محکوم کرده و حمایت خود را از بریتانیا نشان دادند.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، نیز با نشر یک اعلامیه حملات لندن را اقدام دهشت افگنی علیه بشریت اعلام کرده است و گفته است که سرکوبی این پدیده مستلزم کار مشترک کشور های جهان است.