وزارت خارجهٔ کانادا روز سهشنبه هشتم اگست (۱۷ اسد) اعلام کرد که تعزیرات جدید را بر شماری از مقامات ارشد ایران وضع کرد.
وزارت خارجهٔ کانادا با نشر اعلامیهای گفته است که این مقامات ایرانی در فعالیتهایی دخیل اند که نه تنها صلح و امنیت بین المللی را تهدید میکنند، بلکه به صورت هدفمند حقوق بشر را در آن کشور نقض میکنند.
این سیزدهمین بستهٔ تعزیرات کانادا است که بر شخصیتهای حقیقی وحکمی ایران وضع شده است. در کنار کانادا، اتحادیهٔ اروپا، بریتانیا و ایالات متحده نیز بر ایران تعزیرات وضع کرده اند.
وزارت خارجهٔ کانادا در این اعلامیه گفته است که تعزیرات جدید برهفت مقام ایرانی وضع شده است.
علی اکبر احمدیان، منشی شورای عالی امنیت ملی ایران، عبدالکریم بنیطرفی، مشاور وزیر دفاع در حوزه صنعت هوایی و رییس پیشین سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح، فاطمه حقشناس و معصومه تیموری، از شرکت ایمن صنعت زمانفرا؛ و رضا خاکی، مجیدرضا نیازی و ولی ارلانیزاده، از شرکت صنایع هوایی قدس، در فهرست تعزیرات جدید حکومت کانادا قرار گرفته اند.
بر اساس این اعلامیه، افرادی که درج فهرست تعزیرات شده اند هر گونه دارایی آنان در کانادا منجمد خواهد شد و اجازه ورود به این کشور را نخواهند داشت.
وزارت خارجهٔ کانادا همچنین گفته است که هدف وضع تعزیرات جدید تحت فشار قرار دادن حکومت ایران است تا این کشور از اعمال بی ثبات کننده در خارج از آن کشور دست بردارد.
بر اساس این اعلامیه: "کانادا برای تامین صلح و امنیت جهانی متعهد است و در کنار مردم ایران خواهد ایستاد تا شجاعانه از حقوق بشری خود دفاع کنند.''
در اعلامیه آمده است که تعزیرات جدید پیام واضح برای رژیم ایران دارد و آن اینکه کانادا نقض سیستماتیک حقوق بشر و نقض دوامدار صلح و امنیت بین المللی را تحمل نخواهد کرد.
ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، در این مورد گفت: "تعزیرات امروز، پیام روشنی به رژیم ایران میدهد که کانادا نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر و نقض جدی صلح و امنیت بینالمللی را تحمل نخواهد کرد.''
همزمان با وضع تعزیرات جدید کانادا بر مقامات ایرانی، بریتانیا یک شرکت ایرانی تولید طیارههای بیسرنشین و چند شرکت خارجی را به دلیل تامین تسلیحات و ملحقات مورد نیاز روسیه برای استفاده علیه اوکراین تحریم کرد.
در اعلامیهٔ وزارت خارجهٔ بریتانیا آمده است که اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که در تحقیق، توسعه، و تولید طیارههای بیسرنشین برای سپاه پاسداران نقش داشتهاند، تحریم شدهاند.
شرکت ایرانی "پراور پارس" و هفت نفر از مدیران آن که قبلاً در ماه فبروری تحت تحریمهای امریکا قرار گرفته بودند، و نیز دو شرکت ترکی "ترک یونیون" و "آزو انترنشنل" که صادرکننده مایکروالکترونیک استند، از جمله اشخاص و شرکتهایی اند که توسط بریتانیا تحریم شدهاند.
بریتانیا، امریکا، و اتحادیه اروپا از فبروری گذشته مجموعهای از تحریمها را برای مجازات روسیه به دلیل تهاجم به اوکراین، که مسکو آن را عملیات نظامی ویژه نام گذاشته است، اعمال کردهاند.