هارپر: هرگز مرعوب دهشت افگنان نمی شویم

ستیفن هارپر صدراعظم کانادا در یک بیانیه تلویزیونی گفت، حمله بر پارلمان کانادا خاطر نشان میسازد که این کشور از تهدیدات دهشت افگنان در امان نیست، اما اضافه کرد که کشورش هیچگاه مرغوب دهشت افگنان نخواهد شد.

Your browser doesn’t support HTML5

اظهارات صدراعظم کانادا

" کانادا هیچگاه مرعوب نخواهد شد. در حقیقت این کار ما را به مستحکم تر ساختن عزم ما و دو برابر شدن کوشش های ما سوق میکند و باعث میشود که ادارات امنیت ملی ما تمامی اقدامات لازم را به منظور شناخت و از بین بردن تهدیدات اتخاذ کنند تا کانادا را محفوظ نگهدارد، و این کار ما را به مستحکم تر ساختن عزم و دو برابر شدن کوشش های ما به منظور همکاری با متحدین بین المللی ما در هرگوشه دنیا میسازد، تا در برابر آن سازمان های دهشت افگن مبارزه کنیم که در کشور های دیگر بی رحمی میکنند و امید دارند تا این اعمال زشت خود را به سرحدات ما برسانند. آنها پناه گاهای امن نخواهد داشت."

بعد از واقعه دیروز در اوتاوا پایتخت کانادا که یکی از آرم ترین پایتخت های جهان محسوب میشود، بارک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده طی یک صحبت تلیفونی با صدراعظم کانادا، ضمن تقبیح این حمله بیان داشت که امریکا برای هر نوع همکاری در این راستا با کانادا آماده است.

آقای اوباما همچنان گفت، برای مقامات ضد دهشت افگنی هر دو کشور حتمی و ضروریست تا درین راستا به شکل مشترک و هم آهنگ کار کنند.

مقامات امریکایی می گویند که ادارات تنفیذ قانون کانادا "مایکل زیهاف بایبیو" را به عنوان مظنون احتمالی تیراندازی در داخل و اطرف ساختمان پارلمان کانادا شناسایی نمود اند.

پولیس کانادا مایکل زیهاف بایبیو را توقیف کرده که گفته می شود تیراندازی های امروز چهارشنبه را در پارلمان آن کشور انجام داده باشد.

دو مقام امریکایی اواخر روز چهاشنبه گفتند یکی از افرادیکه دست به تیراندازی در پارلمان کانادا زد یک شهروند کانادایی می باشد که به اسلام رو آورده است.

یک مقام دیگر امریکایی گفت که آن مرد از منطقه کوبیک کانادا است.

یک عسکر کانادایی که محافظ بنای ملی یادبود جنگ در شهر اوتاوا بود، در تیر اندازی روز چهارشنبه در کانادا کشته شد.

فرد حمله کننده بعداً وارد ساختمان پارلمان کانادا گردید و از داخل ساختمان مذکور صدای تیر اندازی شنیده شد. یکی از افراد مهاجم نیز در این رویداد کشته شد.

مردم از ساختمان پارلمان پا به فرار نهادند و با استفاده از خوازه هایی که برای ترمیم پارلمان نصب شده بود،از پارلمان بیرون شدند.

شماری دیگر از افراد در داخل پارلمان خود را مخفی ساختند.

نیروهای پولیس مجهز با تفنگ و زره دراطراف پارلمان موضع گرفتند و از عبور و مرور مردم در اطراف پارلمان و نواحی اطراف آن جلوگیری گردید.

ادامه عملیات جستجو برای بازداشت مهاجمین

شاهدان عینی گفتند که عسکر کانادایی توسط شخصی که لباس سیاهی بر تن و دستمالی بر روی خود داشت، هدف تیر اندازی قرار گرفت.

سخنگوی پولیس شهر اوتاوا گفت که به باور آنان دو تا سه فرد مهاجم درین حادثه دخیل بوده و حمله را سازمان دهی کرده بودند.

چارلس بوردلو، رئیس پولیس اوتاوا طی یک نشست خبری گفت که وضعیت تغیر نکرده است و مردم باید کوشش کنند تا از محل واقعه دور باشند.

رئیس پولیس شهر اوتاوا افزود: "طوری که گفتم این یک عملیات دوام دار است. ما از مردم می خواهیم تا از منطقه خود را دور نگه دارند و به هدایات گوش دهند. پولیس اوتاوا چشم براه شاهدان عینی است تا درمورد واقعه امروز درپارلمان کشور معلومات ارائه کنند."

مقامات شفاخانه اوتاوا گفتند که به آنان دو زخمی انتقال داده شده است و حالت هر دوی ثابت می باشند.

افزایش تهدید دهشت افگنی در کانادا

این حمله دو روز بعد از آن رخ داد که یک تن که به تازگی به اسلام رو آورده بود یک عسکر کانادایی را کشت و یک تن دیگر را زخمی ساخت. فرد حمله کننده بعداً در اثر تیر اندازی پولیس کشته شد.

رئیس جمهور اوباما طی یک تماس تیلیفونی با صدر اعظم کانادا حمله بر پارلمان آن کشور را محکوم کرد.

کانادا درین هفته درجه تهدید دهشت افگنی در آن کشور را از سطح پایین به متوسط بلند برد.

شاروال اوتاوا می گوید که تا اکنون به صورت دقیق انگیزه این حملات دانسته نشده است.

سفارت ایالات متحده در اوتاوا نیز بنابر این تهدید مسدود گردید. قوماندانی دفاع فضایی شمال امریکا نیز در حالت آماده باش قرار قرار گرفت و شماری از طیاره های جنگی امریکا و کانادا برای مقابله با هر گونه وضعیت آماده پرواز شدند.

تیر اندازی های دسته جمعی در کانادا کمتر اتفاق می افتد چون در آن کشور قوانین سخت گیرانه تر حمل سلاح نسبت به امریکا نافذ می باشد.