شمار سرگلوله‌های هسته‌ای چین در دهۀ آینده دو برابر می‌شود – پنتاگون

وزارت دفاع ایالات متحده در یک گزارش تازه پیش بینی کرده است که شمار سرگلوله یا کلاهک‌های هسته‌ای چین در یک دهۀ آینده "کم از کم دو برابر" خواهد شد.

در این گزارش که زیر عنوان "قدرت نظامی چین" نشر شده، آمده است که چین در تلاش است تا به این قابلیت دست یابد که حملات هسته‌ای را از زمین، هوا و آب انجام دهد.

بر اساس این گزارش، عصری‌سازی و گسترش نیروی هسته‌ای، بخشی از اهداف چین است که در نظردارد تا سال ۲۰۴۹ از رهگذر قدرت نظامی، هم‌تراز یا هم برتر از ایالات متحدۀ امریکا باشد.

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که چین در حال حاضر اندکی بیشتر از ۲۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد. شماری از این سرگلوله‌ها بر آن میزایل‌هایی بالستیکی نصب شده می‌تواند که قادر است ایالات متحده را هدف قرار دهد.

این نخستین بار است که وزارت دفاع ایالات متحده رقم مشخص سرگلوله‌های هسته‌ای چین را ارایه کرده است.

تخمین زده می‌شود که ایالات متحدۀ امریکا حدود ۳۸۰۰ سرگلولۀ فعال هسته‌ای دارد که شماری از این سرگلوله‌ها توسط میزایل‌های بالستیکی قاره پیما، از زیر دریایی‌ها و نیز از فراز کشتی‌های طیاره بردار پرتاب شده می‌توانند.

بر اساس گزارش پنتاگون، قوای بحری چین در ۱۵ سال گذشته ۱۲ زیردریایی هسته‌ای ساخته است و قرار است در جریان سال روان چین زیردریایی جدیدی بسازد که قادر به پرتاب میزایل‌های رهبری شدۀ هسته‌ای خواهد بود.

چین فراخوان دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده را برای پیوستن به معاملۀ امریکا-روسیه که هدف آن کاهش و محدود کردن تسلیحات استراتیژیک هسته‌ای است، رد کرده است.

مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده هفتۀ گذشته هشدار داد که نظام آزاد جهان که پس از جنگ جهانی دوم به میان آمده است، با "رویکرد قاعده شکن" چین در حوزۀ اقیانوس هند و اقیانوس آرام، در معرض حمله قرار گرفته است.

آقای اسپر حوزۀ اقیانوس آرام و اقیانوس هند را "محراق" رقابت قدرت‌های بزرگ خواند و با اشارۀ غیر مستقیم به چین، گفت که ایالات متحده حتا یک انچ این حوزه را به کشورهایی واگذار نخواهد کرد که آزادی‌های بین‌المللی را تهدید می‌کنند.