تلیفون‌های ترمپ و معاونش هدف حمله هکرهای چینی قرار گرفته است - گزارش

دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین و نامزد حزب جمهوریخواه (چپ) و جیمز دیوید ونس، معاون تکت انتخاباتی وی

رسانه های امریکایی روز جمعه ۲۵ اکتوبر (چهارم عقرب) گزارش دادند که هکرهای چینی در تلاش برای برهم زدن روند انتخابات در ایالات متحده، تلیفون‌های دونالد ترمپ، نامزد حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری و جیمز دیوید ونس، معاون تکت انتخاباتی وی را هدف قرار داده اند.

روزنامهٔ نیویارک تایمز به نقل از افرادی آگاه از موضوع، گزارش دادهکه این اقدام بخشی از تلاش گسترده هکرهای چینی برای جمع آوری اطلاعات می‌باشد.

این روزنامه گفته است که محقیقن سرگرم شناسایی اطلاعات هک‌شده احتمالی استند.

یک منبع دیگر آگاه از موضوع گفت که کمپاین انتخاباتی کاملا هریس، معاون رییس جمهور و نامزد حزب دموکرات و تم والز، معاون تکت انتخاباتی هریس نیز هدف قرار گرفته است.

ریچ یانگ، سخنگوی شرکت مخابراتی "ورایزن" به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "ما آگاه استیم که هکر بسیار پیشرفتهٔ یک کشور، چندین شرکت مخابراتی ایالات متحده را برای جمع آوری اطلاعات هدف قرار داده است."

به گزارش نیویارک تایمز، در روزهای اخیر به کمپاین انتخاباتی دونالد ترمپ گفته شده بود که او و معاونش از جمله افرادی در داخل و خارج از دولت امریکا استند که تلیفون‌هایشان هدف حمله قرار گرفته است.

به گفته این روزنامه، کارشناسان امنیت سایبری غربی معتقدند که این هک توسط یک گروه چینی موسوم به "طوفان نمک" انجام شده است.

ادارهٔ تحقیقات فدرال ایالات متحده (اف‌بی‌آی) از اظهار نظر در مورد گزارش ها مبنی بر هدف قرار گرفتن تلیفون‌های ترمپ و ونس خودداری کرد.

اما اف‌بی‌آی و ادارهٔ امنیت سایبری و زیرساخت‌ها (CISA) در بیانیه‌ای مشترک گفته‌اند که "حکومت ایالات متحده در مورد دسترسی غیرمجاز به زیرساخت‌های مخابراتی تجاری توسط هکرهای مرتبط به جمهوری خلق چین تحقیق می‌کند."

آنها گفتند: "بعد از اینکه اف‌بی‌آی فعالیت‌های مخرب مشخصی را که این سکتور را هدف قرار میداد، شناسایی کرد، اف‎‌بی‌آی و ادارهٔ امنیت سایبری و زیرساخت‌ها شرکت‌های متاثر شده را مطلع ساخته، کمک تخنیکی فراهم کردند و معلومات را به سرعت برای کمک به سایر قربانیان احتمالی به اشتراک گذاشتند."

آنها اضافه کردند: "اداره‌ها در سراسر دولت ایالات متحده برای کاهش این تهدید همکاری کرده و برای تقویت دفاع سایبری در بخش سکتور مخابرات خصوصی، با شرکای ما در این صنعت هماهنگی می‌کنیم."

ایالات متحده ماه گذشته سه ایرانی را به اتهام دخیل بودن در تلاش برای هک کردن کمپاین ترمپ متهم کرد.

این در حالی است که شرکت مایکروسافت به تاریخ ۱۵ اکتوبر ( ۲۴ میزان) در گزارشی از افزایش تهدیدهای سایبری هشدار داده و گفته است که حکومت‌های ایران، روسیه و چین به طور فزاینده‌ای به شبکه‌های جنایتکار برای پیشبرد عملیات جاسوسی سایبری و هک علیه ایالات متحده و دیگر کشورها اتکا می‌کنند.

براساس این گزارش همکاری رو به رشد دولت‌های استبدادی و هکرهای جنایتکار، مقامات امنیت ملی و کارشناسان امنیت سایبری را نگران کرده و به گفتهٔ آنان این نشانهٔ خطوط مبهم بین عملکرد بیجینگ و یا کرملین به هدف تضعیف رقبا و فعالیت‌های غیرقانونی گروه‌هایی است که به دنبال منافع مالی خود استند.