کمیته حمایت از خبرنگاران اصلاحات جدید در قانون رسانه ها توسط دولت افغانستان را ضد قانون اساسی و میثاق های بین المللی خواند و از رییس جمهور غنی خواست تا جلو آنرا بگیرد.
نجیب شریفی، رییس این کمیته روز دوشنبه ۱۵ جون (۲۶ جوزا) به خبرنگاران گفت که یک نقل تعدیلات قانون رسانه ها که بدست آنها رسیده، نشان می دهد که این تعدیلات محدودیت های جدی را بر روی کار رسانه ها اعمال می کند.
آقای شریفی علاوه بر محدودیت ها ،تسهیل در ابطال مجوزهای رسانه ای ، سانسور گزارش ها ، محدود کردن استقلال نهادهای نظارتی ، اعطای اختیارات گسترده و غیر ضروری به نهادهای نظارتی دولت ، تحت سوال قرار دادن استقلالیت رادیو و تلویزیون ملی و از بین بردن حقوق و امتیازات خبرنگاران را موارد دیگری نگران کنندهٔ این تعدیلات جدید خوانده است.
آقای شریفی در یک نامه سرگشاده که توسط تعدادی از نمایندگان رسانه ها نیز امضا شده است ، از رییس جمهور غنی خواست تا روند اصلاح قانون را متوقف کند.
در قسمتی از نامه چنین آمده است: "رسانه ها و سازمان های پشتیبان رسانه ها از شما می خواهند كه کار این طرح جدید را که بدون مشورت با جامعه رسانه ای کشور آغاز شده است، توقف دهید. اجازه ندهید که قانون رسانه ها به عنوان مهمترین دستاورد نظام کشور، به عنوان یک عامل محدود کننده آزادی رسانه ها تبدیل شود. "
به گفته آقای شریفی تحمیل محدودیت ها بالای رسانه ها در زمانی که دولت افغانستان در آستانه مذاکرات صلح با طالبان است، عواقب نادرستی را به دنبال خواهد داشت.
وی هشدار داد كه اگر این اصلاحات در قانون رسانه ها متوقف نشود ، افغانستان دستاوردهای خود را در زمینه رسانه ها و آزادی بیان از دست می دهد.
وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان ادعاهای کمیته حمایت از خبر نگاران را رد کرده و گفته است که هیچ تغییری در قانون رسانه ها اجتماعی تا هنوز وارد نشده است.
صابر مومند، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ به صدای امریکا گفت که تاکنون هیچ تعدیلاتی در قانون رسانه های اجتماعی به میان نیامده است. هر گونه تعدیل در قانون رسانه های اجتماعی، در مشوره با رسانه های مختلف و با درنظرداشت نظریات آنان نهایی خواهد شد.
کمیته حمایت از خبر نگاران نگرانی های خود را در مورد محدودیت رسانه ها در افغانستان در حالی مطرح کرده است که به اساس گزارش خبرنگاران بدون مرز، افغانستان از نظر آزادی رسانه ها در سال ۲۰۲۰به عقب رفته است.
این سازمان در گزارش سالانه خود گفته است که افغانستان از نظر آزادی رسانه ها در سال ۲۰۱۹ در جایگاه ۱۲۱ قرار داشت در حالیکه در سال ۲۰۲۰ در جایگاه ۱۲۲ قرار گرفته است.