آیا خون نجات‌یافتگان کروناویروس به بیماران تازه شفا می‌دهد؟

با گسترش کروناویروس در جهان، اکنون شماری شفاخانه‌ها در برخی کشورها آزمایش‌های قرن‌ها پیش را برای درمان مبتلایان کروناویروس روی دست گرفته اند.

در این روش درمانی که پیش از تولید واکسین سرخکان و انفلونزا کار گرفته می‌شد و حتا در عصر جدید نیز برای درمان سارس و ایبولا از آن استفاده شد، خون بیمار بهبود یافته را به فردی که تازه بیمار شده است، تزریق می‌کنند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده است که داکتران چینی نخست این روش درمانی را که در کتاب‌های طب قدیمی به آن "سیروم بهبودیافتگان" گفته می شود، آغاز کردند.

در این روش پلازمای خون فردی که از بیماری کروناویروس بهبود یافته باشد، گرفته شده و به فردی که تازه به این بیماری مبتلا شده باشد، زرق می‌شود.

هم اکنون شماری از شفاخانه‌ها در ایالات متحده نیز منتظر اجازۀ ادارۀ مواد غذایی و دوایی امریکا استند تا پیش از آنکه واکسین کروناویروس در دسترس عموم قرار گیرد، این روش را بر بیماران جدید مبتلا به کروناویروس تطبیق کنند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس داکتران حتا اصرار دارند که یک گام فراتر رفته و "سیروم بهبودیافتگان" را برای پیشگیری موقت از بیمار شدن به کسانی تطبیق کنند که در معرض خطر جدی ابتلا به کروناویروس قرار دارند.

پس از بهبود از اکثر بیماری‌های ویروسی، معافیت طبیعی در مقابل همان ویروس خاص در بدن انسان تولید می‌شود، اما تا هنوز هیچ ضمانت مبنی بر موثر بودن روش انتقال خون بهبودیافته به بیمار وجود ندارد.