شایعات در مورد کروناویروس و سفارش‌های سازمان جهانی صحت

باگسترش بیشتر کروناویروس در جهان شایعات زیادی در مورد این بیماری و روش‌های پیشگیری از آن که اساس علمی ندارد در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.

سازمان جهانی صحت برای مقابله با این شایعات برنامه‌ای را روی دست گرفته و اطلاعات دقیق و درست را به اسرع وقع در اختیار مردم قرار می‌دهد. این سازمان همچنان با گوگل، فیسبوک، تیک تاک و تویتر همکاری می‌کند تا از شایعه‌پراکنی در مورد کروناویروس جلوگیری شود.

برخی پرسش‌ها و نیز شایعاتی که سازمان جهانی صحت به آن پاسخ داده است از این قرار اند:

آیا کروناویروس از حیوانات خانگی به انسان منتقل می شود؟

تا کنون ثابت نشده است که کروناویروس از حیوانات خانگی به انسان منتقل می شود، با اینحال سازمان جهانی صحت سفارش می‌کند که پس از تماس با حیوانات خانگی دستان با آب و صابون پاک شسته شود.

آیا تنها سالمندان باید مراقب باشند؟

نخیر! افراد در هر سن و سال ممکن به کروناویروس مبتلا شوند. اما سالمندان و کسانیکه بیماری‌های دیگر چون مرض شکر، تکالیف قلبی و نفس تنگی دارند، در مقابل کروناویروس آسیب‌پذیرتر هستند.

آیا مصرف انتی بیوتیک تاثیر دارد؟

انتی بیوتیک نمی‌تواند انسان را در برابر کروناویروس حفاظت کند. اما به افراد مبتلا به کروناویروس به ویژه سالمندان و کسانیکه مقاومت پایان دارند در شفاخانه‌ها انتی بیوتیک تجویز می‌شود تا از عفونت‌های باکتریایی پیشگیری شود.

واکسین موثریت دارد؟

تا کنون واکسینی برای وقایه در برابر کروناویروس تولید نشده است و واکسین‌های انفلونزا و سینه بغل نیز نمی‌تواند انسان را در برابر این ویروس محافظت کند.

آیا تنفس دود غلیظ می‌تواند کروناویروس را از بین ببرد؟

پاسخ نه است. تنفس دود غلیظ از گسترش کروناویروس پیشگیری نکرده و خطرناک نیز است. دود ناشی از آتش‌بازی شامل گازهای زهری است و چشمان، بینی، گلو، و شش‌ها را تخریش می‌کند.

آیا مصرف سیر موثر است؟

مصرف سیر به دلیل اثر ضدباکتریایی آن برای سلامت مفید است؛ اما از ابتلای کروناویروس پیشگیری نکرده و نه هم خوردن سیر به عنوان روش درمانی موثر ثابت شده است.

اگر روی پوست روغن کنجد بمالیم ویروس از بین می رود؟

استفاده از روغن کنجد نمی‌تواند کروناویروس را نابود کند. تنها برخی مواد کیمیایی از جمله مشتقات کلور، الکول‌ها و برخی تیزاب‌های ضد عفونی کننده می‌تواند کروناویروس را در سطح اشیای اطراف مان ازز بین ببرد. اما مالیدن این مواد بر روی پوست یا استنشاق آن ضرر دارد.

آیا دریافت نامه یا بسته از چین خطرناک است؟

دریافت نامه و یا بسته از چین خطری ندارد؛ چرا که عمر ویروس کوتاه است و نمی تواند مدت طولانی بر سطح اشیا باقی بماند.

شستشوی بینی با آب شور می تواند ویروس را هم بشوید؟

تاثیر شستشوی مداوم بینی با آب شور در پیشگیری از عفونت‌های ریوی اثبات نشده است، هر چند این کار می‌تواند در کاهش علایم سرماخوردگی و بهبود سریعتر تاثیرگذار باشد.

غرغره کردن دهان‌شویه موثر است؟

غرغره برخی از دهان‌شویه‌ها تنها می تواند برای دقایقی، بعضی از میکروب‌های دهان را از بین ببرد؛ اما در محافظت از انسان در برابر کروناویروس تاثیری ندارد.

استفاده از ترمامیتر چی سود دارد؟

استفاده از ترمامیتر یا اسکنر‌های تب‌سنج در تشخیص افرادی که در اثر ابتلا به کروناویروس تب دارند موثر است، اما نمی‌تواند کسانی را که آلوده به ویروس اند و تا هنوز تب ندارند تشخیص دهد، زیرا حدود دو تا ۱۰ روز طول می‌کشد که فرد مبتلا تب کند.

آیا برای کروناویروس دوا وجود دارد؟

نه، تا به امروز هیچ دوایی برای درمان کروناویروس تولید نشده است. اما مبتلایان برای کاهش تب و درد و تسکین دیگر علایم بیماری می‌توانند به توصیۀ داکتر معالج شان برخی دواها را اخذ کنند. برخی دواها برای درمان کروناویروس زیر بررسی اند و سازمان جهانی صحت با طیف وسیعی از شرکا برای سرعت بخشیدن تولید دوای ضد کروناویروس همکاری دارد.

شستن دست‌ها با آب و صابون برای کم از کم ۲۰ ثانیه، پرهیز از تماس چشمان، بینی و دهن توسط دستان ناشسته، جلوگیری از تماس نزدیک با افراد آلوده با کروناویروس، پوشیدن ماسک و پاک کردن منظم ساحات و وسایلی که همواره با آن سر و کار داریم، به عنوان روش‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به کروناویروس سفارش شده است.

در صورت مبتلا شدن یک فرد به این ویروس، باید بیمار در خانه استراحت کرده و تماس خود را با افراد سالم در خانواده و بیرون محدود کند. بیمار باید همواره ماسک پوشیده و هنگام سرفه یا عطسه زدن دهان خود را با دستمال پوشانده و دستمال‌ها مستعمل را به گونۀ محفوظ در زباله بی‌اندازد.