در حالی که آمار بیماران مبتلا به کروناویروس در افغانستان رو به افزایش است، مسوولان شفاخانۀ افغان – جاپان میگویند که ۸۵ درصد بیماران داخل بستر که به کووید۱۹مبتلا شده اند، کسانی استند که هیچ واکسین دریافت نکرده اند.
داکتر طارق احمد اکبری، سرطبیب این شفاخانه به صدای امریکا گفت که هرچند با تطبیق واکسین کووید۱۹ بدن به گونۀ صد در صد در مقابل کروناویروس معافیت حاصل نمیکند؛ اما میتواند مقاومت وجود را در برابر این ویروس تا ۸۵ درصد افزایش دهد.
داکتر اکبری افزود: "ما اگر واکسین را هم بگیریم، اگر مصاب به کرونا هم شویم، وضعیت ما وخیم یا شدید نمیشود، ما در شفاخانۀ خود این تحقیق را کردیم و دیدیم کسی که واکسین کرده بود، ارقام بستری آنان با ما ۱۵ فیصد بود، و کسی که واکسین نکرده بود فیصد بستری آنان ۸۵ فیصد بود".
او گفت که شفاخانه افغان – جاپان با آنکه شفاخانۀ اختصاصی کووید۱۹ است، اما واکسین کروناویروس را در دسترس ندارد. او افزود که به دستور وزارت صحت، بخش واکسین این شفاخانه بسته شده و در عوض تیم واکسیناتوران به گونۀ سیار در سطح شهر کابل فعالیت میکنند.
به گفتۀ سرطبیب شفاخانه افغان – جاپان قبلاً روزانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر در مرکز واکسین این شفاخانه، واکسین کووید۱۹ را دریافت میکردند. او گفت: "این مشکل است وقتی که مراجعین نزد ما میآیند، تا برای شان واکسین توصیه کنیم ولی پیش ما واکسین نمیباشد".
از سوی دیگر، با بیشتر شدن آمار بیماران مبتلا به کووید۱۹، وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان گفته است که برای جلوگیری از گسترش آن، مردم باید واکسین تطبیق کنند.
داکتر قلندر عبادی، سرپرست این وزارت گفت که کروناویروس هنوز هم در جهان و افغانستان از مردم قربانی میگیرد و یک تهدید جدی شمرده میشود.
داکتر عبادی افزود که تنها راه مقابله با کروناویروس، در کنار رعایت نکات صحی، تطبیق واکسین کووید۱۹ است که میلیونها دوز آن در مراکز صحی در حال حاضر وجود دارد.
او افزود:"واکسین را شرکتهای معتبر جهانی تولید کرده و ادارات جهانی صحت تایید کرده اند. هم اکنون در مراکز تمام ولایات و اکثر ولسوالیها واکسین کرونا موجود است، این واکسین به گونۀ کامل مجانی است، شما میتوانید بدون هزینه واکسین کرونا را تطبیق کنید. برای اینکه جان خود، خانواده و جامعه را از این بیماری کشنده نجات دهید، هرچه عاجل در ولایات یا ولسوالیهای تان به مراکز صحی مراجعه کنید و واکسین تطبیق کنید".
وزارت صحت گروه طالبان طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۸۲ واقعه مثبت کرونا و دو مرگ ناشی از آن را ثبت کرده اند.
این در حالی است که نوع اومیکرون کروناویروس که از قابلیت گسترش بالایی برخوردار است، نگرانیها در افغانستان را بر انگیخته است. قبل بر این مسوولان شفاخانه افغان – جاپان به صدای امریکا تایید کرده بودند که تشخیص اومیکرون در افغانستان ممکن نیست، در حالی که به گفتۀ داکتران اکثر بیماران مبتلا به کووید۱۹، علایم اومیکرون را دارند.