آلودگی هوا در دهلی جدید به سطح 'شدید' و 'خطرناک' رسیده است

شاخص کیفیت هوا در شهر دهلی تقریباً در تمام ایستگاه‌های نظارتی به بلندترین سطح آلودگی "شدید" و "خطرناک" رسیده و ۲۰ میلیون نفوس دهلی روز پنجشنبه سوم نومبر (۱۲ عقرب) عملاً دود تنفس می‌کردند.

بورد مرکزی کنترول آلودگی هوای هند گزارش داده است که شاخص کیفیت هوا روز پنجشنبه در بعضی نقاط دهلی به بیش از ۴۵۰ و در برخی مناطق شهر به بیش از ۸۰۰ رسیده است که درخواست‌ها برای تعطیل مکاتب را بیشتر ساخته است.

دولت فدرال هند می‌گوید که شاخص کیفیت بلندتر از ۴۰۰ افزون بر بیماران قلبی و تنفسی، برای افراد سالم نیز خطرناک پنداشته می‌شود.

سوهل ست، نویسندهٔ سرشناس هند در تویتی نوشت: "آنچه در مورد آلودگی هوا در دهلی اتفاق می‌افتد، کمتر از جنایت علیه بشریت نیست...مسوولیت پذیری کاملاً از بین رفته است".

در همین حال والدین و فعالان محیط زیست در شبکه‌های اجتماعی خواستار تعطیلی مکاتب شده اند.

ویملندو جاها، فعال محیط زیست در تویتر نگاشته است: "می‌دانم که اطفال به شما رای نمی‌دهند، با آن هم از همه وزیران ارشد دهلی (منطقه پایتخت) می‌خواهم که فوراً همه مکاتب را تعطیل کنند. تنفس شاخص بلندتر از ۵۰۰ طبیعی نیست، نه برای فرزندان ما، که از هر سه نفر آنان یکی مبتلا به مشکلات شش اند."

آرویند کجریوال، وزیر اعلای دهلی در تویتی گفت که "مردم پنجاب و دهلی تمام تلاش خود را برای مقابله با آلودگی انجام می‌دهند."

دهلی جدید از نظر آلودگی هوا، آلوده‌ترین پایتخت جهان است و هر سال در آستانۀ زمستان این مشکل چند برابر می‌شود، زیرا دهقانان هندی پیش از کشت فصل جدید، ساقه‌های کشت قبلی را که عمدتاً برنج و گندم است، در کشتزارهای شان آتش می‌زنند تا زمین برای تخم زدن دوباره آماده شود.

افزون بر آن، کم از کم ۷۰ درصد برق مورد نیاز هند از دستگاه‌های حرارتی حاصل می‌شود که در آن ذغال سنگ سوختانده می‌شود.

مقامات دهلی برای کاهش آلودگی در هفتهٔ جاری تمام کارهای ساختمانی و تخریب را متوقف کرده، از ساکنان دهلی خواسته اند که از وسایط نقلیه مشترکاً استفاده کنند و در صورت امکان از خانه کار کنند و از استفاده از زغال سنگ و چوب در خانه خودداری کنند.

هند و چین که دو مصرف کنندۀ عمدۀ مواد سوخت فسیلی در جهان استند، در صدر کشورهایی قرار دارند که بیشترین مقدار گازهای گلخانه‌ای را تولید می‌کنند، گازهایی که منجر به آلودگی هوا و گرم شدن جو زمین شده است.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری رویترز استفاده شده است.