شیوع بیماری تب استخوان شکن در پاکستان

متخصصان صحی در پاکستان می‌گویند که هزاران نفر در این کشور به تب دنگی یا تب استخوان شکن مبتلا شده اند.

این بیماری که به دلیل گزیدن پشه انسان را مبتلا می‌کند، اخیراً در خیبر پشتونخوا و سایر مناطق پاکستان به سرعت در حال گسترش است.

به گفتۀ اداره بهداشت عمومی خیبر پشتونخوا، بیش از ۶۰۰۰ نفر در این ایالت به تب دنگی مبتلا شده اند و حداقل هفت نفر بر اثر آن جان باخته اند.

داکتران می‌گویند که این بیماری در اثر نیش زدن پشه‌ای به نام "آدس" که در آب‌های ایستاده پیدا می‌شود بوجود می‌آید و این نوع پشه در صبح هنگام طلوع خورشید و عصر هنگام غروب خورشید بیشترین فعالیت را دارد.

به گفتۀ داکتران، علایم اصلی این بیماری، تب بلند، کمردرد، تهوع و فشار خون پایین است اما در حالات خطرناک‌ترخون در افرازات بینی و ادرار دیده می‌شود و می‌تواند باعث مرگ شود.

یک بخش ویژه برای درمان این بیماری در شفاخانۀ لیدی ریدینگ پیشاور افتتاح شده است. بی‌بی گل مبتلا به تب دنگی است و برای مداوا در این بیمارستان بستری شده است. او می گوید تب سرد و گرم، و گلو درد دارد و بعد از مصرف دوا بهبود یافته است.

هنوز هیچ واکسینی برای وقایه این بیماری وجود ندارد و داکتران می‌گویند که برای محافظت در برابر تب دنگی اقدامات احتیاطی لازم است. به گفتۀ آنان بیمار باید مایعات زیادی بنوشد و تابلیت ضد تب (پینادول) استفاده کند.

در همین رابطه، عزیزالله، رییس شفاخانه لیدی ریدینگ در پیشاور می‌گوید که پینادول تنها داروی نیست که به بیماران داده می‌شود، بلکه داروهای دیگر نیز برای درمان تب دنگی و تب معمولی به بیماران تجویز می‌شود.