ایتلاف ۱۲ سناتور امریکایی برای تغییر نتیجهٔ انتخابات امریکا به سود ترمپ

شماری از قانونگذاران جمهوری‌خواه به هدف تغییر دادن نتیجهٔ انتخابات ایالات متحده با دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده پیوسته اند و تعهد کرده اند که در جریان نشست هفتهٔ آینده که آرای هیات انتخاب کنندهٔ رییس جمهور در کانگرس امریکا شمار می‌شود، نتیجهٔ انتخابات را رد کنند.

قرار است در این نشست هر دو مجلس کانگرس امریکا که روز چهارشنبه ششم جنوری برگزار و آخرین مرحلۀ انتخابات ریاست جمهوری امریکا هم خوانده می‌شود، پیروزی جو بایدن تصدیق شود.

تدکروز، سناتور جمهوری‌خواه دیروز ایتلاف ۱۲ سناتور جمهوریخواه را اعلام کرد که قرار است پیروزی جو بایدن را تایید نکنند.

پیش از آن جاش هالی، سناتور دیگر جمهوری‌خواه گفت که در نشست روز چهارشنبه آینده مخالفت‌اش را با نتیجهٔ انتخابات ریاست جمهوری ابراز خواهد داشت.

این دو سناتور از مدعیان بالقوهٔ انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ استند.

این در حالی است که مچ مک‌کانل، رهبر اکثریت مجلس سنا از هم حزبی‌هایش خواست تا برای تغییر نتیجه انتخابات که مقام‌های غیرحزبی انتخاباتی امریکا آن را آزاد و عادلانه عنوان کرده اند، دست به اقدامی نزنند.

انتقادات

برخی از سناتوران جمهوری‌خواه اما بر همکاران شان انتقاد کرده و گفته اند که نتایج انتخابات ریاست جمهوری را تایید خواهند کرد تا اعتبار هیات انتخاب کنندهٔ رییس جمهور و انتخابات پابرجا بماند.

آنان همچنان گفته اند که انتخاب رهبران یک کشور توسط مردم شان، بنیاد یک جمهوری دموکراتیک را تعریف می‌کند و تلاش برخی از سناتوران برای تغییر نتیجهٔ انتخابات در برخی ایالت‌ها مانند پنسلوانیا، حق مردم را تضعیف می‌کند.

با اینکه این ایتلاف ۱۲ عضوی سناتوران جمهوریخواه پذیرفته است که تلاش‌شان برای تغییر نتایج انتخابات به جایی نخواهد رسید، عهد کرده اند که از این کار دست بر نخواهد داشت، مگر اینکه کانگرس فوراً یک کمیسیون انتخاباتی را برای بازرسی نتایج انتخابات برخی از ایالات برگزیند؛ تقاضایی که به نظر می‌رسد کانگرس به آن پاسخ مثبت ارایه کند.

چالش انتخاباتی

رییس جمهور ترمپ ادعا دارد که در شماری از ایالت‌هایی که او در انتخابات قبلی در آن برنده شده بود، به نفع جو بایدن، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، تقلب صورت گرفته است.

اما آقای ترمپ برای ثابت کردن این ادعایش هیچ مدارک و شواهدی ارایه نکرده است.

نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای امریکا برای شمارش آرای هیات انتخاب کنندهٔ رییس جمهور یک اقدام تشریفاتی است. در انتخابات قبلی، شماری از قانونگذاران دموکرات نیز با نتایج انتخابات در جریان شمارش آرای این هیات مخالفت کردند، اما نه به این حد.

شمار آرای انتخاباتی هر ایالت برابر به تعداد نمایندگان و سناتوران آن ایالت در کانگرس ایالات متحده است. بر این اساس، مجموع آرای انتخاباتی که در شمار آرای هیات انتخاب کنندهٔ رییس جمهور به کار برده می‌شود ۵۳۸ رای است؛ یعنی ۴۳۸ عضو مجلس نمایندگان و ۱۰۰ عضو مجلس سنا.

نتایج آرای هیات انتخاب کنندهٔ رییس جمهور در جلسۀ مشترک مجلس نمایندگان و مجلس سنا که به تاریخ ششم جنوری برگزار می‌شود و ریاست آن را مایک پنس، معاون ریاست جمهوری امریکا به عهده دارد، اعلان می‌شود.

جوبایدن در انتخابات سوم نومبر ریاست جمهوری ۳۰۶ و ترمپ ۲۳۲ رای انتخاباتی کسب کرد. کاندیدان در امریکا برای برنده شدن در انتخابات به ۲۷۰ رای انتخاباتی نیاز دارند.

پس از شمارش آرای هیات انتخاب کنندهٔ رییس جمهوری، برندهٔ انتخابات، جو بایدن به تاریخ ۲۰ ماه جنوری منحیث ۴۶مین رییس جمهور ایالات متحده، حلف وفاداری یاد خواهد کرد و زمام امور را به دست خواهد گرفت.