کشف قدیمی‌ترین فابریکه تولید بیر در مصر 

عکس: آرشیف

باستان شناسان امریکایی و مصری در پی حفریات آنچه را کشف کردند که گمان می‌رود قدیمی‌ترین فابریکه تولید بیر یا آب جو باشد.

مصطفی وزیری، منشی عمومی شورای عالی آثار باستانی مصر گفت که این فابریکه در شهر ابیدوس در ۴۵۰ کیلومتری قاهره، در یک گورستان در دشت غربی دریای نیل کشف شده است.

او گفت که قدمت این فابریکه به گمان اغلب برمی‌گردد به دورهٔ فرعون نارمر؛ فردی که برای متحد ساختن مصر باستان در آغاز سلسلهٔ نخست دودمانی مصر (۳۱۵۰ تا ۲۶۱۳ قبل از میلاد) شهرت یافت.

آقای وزیری گفت که باستان‌شناسان هشت خالیگاهی را یافته اند که هر کدام آن ۲۰ متر طول و ۲.۵ متر عرض داد و در هر بخش در حدود ۴۰ کاسهٔ سفالی در دو ردیف قرار دارد که از آن برای جوشانیدن آب و جو استفاده می‌شده است.

داکتر متیو ادمز از انستتیوت هنرهای زیبا پوهنتون نیویارک و دیبورا ویشاک از پوهنتون پرنستن این ماموریت مشترک را رهبری می‌کنند.

وزارت آثار تاریخی مصر می‌گوید که باستان‌شناسان بریتانیایی برای نخستین بار در اوایل سال‌های ۱۹۰۰ میلادی از موجودیت این فابریکه ذکر کرده بودند، اما نتوانسته بودند موقعیت آنرا تشخیص کنند.

شهر ابیدوس که محل معابد و مقابر مصر باستان است، به خاطر بناهای اوزایرس که مصریان قدیم او را "خدای جهان زیر زمین و پس از مرگ" می‌پنداشتند، نیز شهرت دارد.

مصر در جریان دو سال گذشته از ده‌ها کشفیات باستانی به این امید خبر داده است که بتواند سیاحین بیشتر را به این کشور جلب کند.

از قیام مردم مصر در سال ۲۰۱۱ گرفته تا همه‌گیری‌کروناویروس در حال حاضر، صنعت گردشگری مصر که منبع مهم عایداتی آن کشور است به شدت آسیب دیده است.