برخی از باشندگان رفح، یکی از شهرهای پر جمعیت فلسطین روز جمعه هفتم جون (۱۸ جوزا) با ابراز نگرانی گفتند که نیروهای اسراییلی به حملات زمینی و هوایی شان بر بخشهای این شهر ادامه داده اند.
این اظهارات باشندگان رفح واقع در جنوب نوار غزه در حالی بیان شده است که هیچ نشانهای از پیشرفت در تلاشهای میانجیگران برای برقراری آتشبس میان اسراییل و گروه حماس وجود ندارد.
خبرگزاری رویترز به نقل از باشندگان این شهرگزارش داده که نیروهای اسراییلی با افزایش حملات به سمت غرب شهر رفح، به پیشروی شان ادامه داده و در حال حاضر، درگیری شدید میان آنان و جنگجویان گروه حماس جریان دارد.
ساکنان محل گفتهاند که تانکهای اسراییلی که در امداد مرز با مصر جابجا شده اند، چندین حمله را به سمت غرب و مرکز شهر انجام داده که در اثر آن، به غیرنظامیان تلفات وارد شده است.
یکی از این فلسطینیها که گفت: " فکر میکنم نیروهای اشغالگر تلاش میکنند تا به منطقۀ ساحلی رفح برسند...این یکی از بدترین شبها بود؛ برخی از مردم قبل از اینکه صبح امروز تخلیه شوند، در داخل خانههای خود زخمی شدند."
شماری از داکتران نیز گفته اند که نیروهای اسراییلی عملیاتهای زمینی و هوایی خود را در داخل کمپ البریج، مرکز نوار غزه و برخی از مناطق دیگر افزایش داده اند. به گفتۀ آنان، در این حملات شماری از غیرنظامیان کشته و زخمی شده اند که شمار دقیق آن تا اکنون روشن نیست.
شاخههای مسلح گروه حماس به شمول جهاد اسلامی و یک گروه دیگر آن مدعی شدند که آنان نیز حملاتی را بر ضد نیروهای اسراییلی در چندین منطقه انجام داده اند.
این در حالی است که روز گذشته مقامهای یک شفاخانه در غزه گفتند که کم از کم ۳۷ نفر در اثر حملۀ هوایی اسراییل بر یک مکتب که از سوی ملل متحد تمویل و مدیریت میشد، کشته شدند، هرچند نظامیان اسراییلی گفته اند که "تاسیسات حماس" را هدف قرار دادند.
قوای نظامی اسراییل گفته است که این "حملۀ دقیق بر تاسیسات حماس" ساعت ۲:۰۰ بامداد پنجشنبه ششم جون (۱۷ جوزا) صورت گرفت و در آن چندین تندرو کشته شدند. نیروهای دفاعی اسراییل گفته اند که تندروان حماس که در حملۀ هفتم اکتوبر بر اسراییل دست داشتند، از این مکتب به صفت پناهگاه برای "رهبری دهشت" شان استفاده میکردند.
فیلیپ لازارینی، رییس ادارۀ ملل متحد برای مهاجرین فلسطینی روز پنجشنبه در یک پیام در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که نظامیان اسراییلی "بدون هشدار قبلی" بر این مکتب که هزاران بیجا شده در آن سکونت دارند، حمله کردند. او گفته است که ملل متحد از قبل کوردینات ساختمان این مکتب را با نظامیان اسراییلی شریک ساخته بودند.
این حمله در زمانی به وقوع میپیوندد که میانجیگران امریکایی، قطری و مصری گفتگوها را به هدف رسیدن به توافق آتشبس و رهایی گروگانهای اسراییلی از چنگ حماس از سر گرفته، اما منابح نزدیک به این مذاکرات گفته اند که تا کنون هیچ نشانهای از پیشرفت در این مورد وجود ندارد.
یکی از مقامات گروه حماس به رویترز گفته است: "ما تمام انعطاف لازم برای دستیابی به توافق را نشان دادهایم، اما اشغالگران اسراییلی همچنان از هرگونه تعهدی برای پایان دادن به تجاوز و خروج نیروهای خود از نوار غزه خودداری میکنند."
این مقام حماس اسراییل و امریکاییها را مقصر عدم توافق آتشبس در غزه متهم کرده و مدعی شده که این کشورها نمیخواهند جنگ علیه مردم در بخشهای فلسطین پایان یابد.
این در حالی است که رییس جمهور بایدن جمعۀ گذشته طرح سه مرحلهای را برای برقراری آتشبس و آزادی گروگانها ارایه کرد. او گفت که مرحله اول شامل آتشبس و بازگرداندن برخی از گروگانها از بند حماس است.
در مرحلهٔ دوم تمامی گروگانهای زنده اسراییلی آزاد میشوند، اردوی اسراییل از تمام نوار غزه خارج میشود، و آتشبس دایمی برقرار خواهد شد. در مرحلهٔ سوم بازسازی غزه آغاز میشود و پیکر بقیه گروگانهای کشتهشده اسراییلی به خانوادههای آنها بازگردانده خواهد شد.
گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر جنوب اسراییل حمله کرد. به گفته اسراییل، تندروان حماس در آن حمله کم و بیش ۱۲۰۰ نفر را کشتند و نزدیک به ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند.
اسراییل نیز در واکنش به این حمله، حملات انتقام جویانه خود را بر غزه آغاز کرد که به گفتهٔ وزارت صحت غزه که تحت کنترول گروه حماس است، باعث کشته شدن نزدیک به ۳۶۷۰۰ فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، شده است.
بخشی از این گزارش از خبرگزاریهای رویترز و فرانس پرس گرفته شده است.