پناهجویان سرگردان در اروپا با مشقت زمستان روبرو اند

فعالان حقوق بشر از وضعیت پناهجویان در دروازه‌های اتحادیۀ اروپایی ابراز نگرانی کرده اند

شمار زیاد پناهجویانی که در گدام‌ها و ساختمان‌های ویرانه در مرکز بلگراد، پایتخت صربستان، پناه برده اند به دلیل سردی هوا از مشکلات تنفسی رنج می‌برند.

از یکسو هوای سرد آنان را متاثر ساخته و از سوی دیگر دود تایر و رابر که آنان برای گرم شدن آن را آتش می‌زنند زیان فراوان بر صحت شان وارد کرده است.

حسن جوان پناهجوی پاکستانی گفت که دو تن از پناهجویان به دلیل تنفس دود به شفاخانه بستر شدند. او گفت که نصف پناهجویان مستقر در این گدام‌های متروک به مشکلات تنفسی دچار شده اند.

صدها پناهجو در آرزوی رسیدن به کشورهای اروپای غربی در این گدام‌ها پناه برده اند. گروه های مدافع حقوق بشر هشدار داده اندکه پناهجویان در سرتاسر اروپا با خطر ناشی از زمستان سرد روبرو اند.

پناهجویان شب و روزهای سرد زمستان را در گدام‌های متروک بلگراد سپری می‌کنند

اندری کنتنتا، کارمند حقوق بشر در سازمان داکتران بدون مرز، گفت که اروپا باید بپذیرد که با وصف انسداد مرزهای کشورهای حوزۀ بالکان، حرکت پناهجویان به سمت اروپا بدون توقف ادامه داشته است.

بحران دیگر

در همین حال، مقام‌های اروپایی گفته اند که در بهار پیشرو، رقم بی پیشینۀ پناهجویان افریقایی با عبور از بحیرۀ مدیترانه در تلاش رسیدن به کشورهای اتحادیۀ اروپایی استند و مقام‌های اروپایی سرگرم کار با لیبیا استند تا جلو این پناهجویان گرفته شود.

جوزف مسکت، صدر اعظم مالتا، روز پنج شنبه گفت "ما بحرانی پیشرو خواهیم داشت...اروپا باید یا حال کاری بکند یا هم در ماه های اپریل و می با عجله ملاقات کرده و برای انجام کاری تلاش کنند".

هزاران پناهجوی افریقایی سال گذشته در بحیرۀ مدیترانه غرق شد

آقای مسکت گفت که اتحادیۀ اروپایی باید با لیبیا، جاییکه اکثر پناهجویان از افریقا به اروپا می‌آیند، ترتیباتی بگیرند تا از سرازیر شدن سیل پناهجویان جلوگیری شود.

در یک انکشاف دیگر، مقام‌های یونانی گفته اند که ۲۷ پناهجوی سوری به شمول چهار زن و شش کودک را که درخواست پناهندگی شان رد شده بود، از جزیرۀ لسبوس ذریعۀ طیاره به ترکیه انتقال دادند.

بر اساس توافقی که میان ترکیه و اتحادیۀ اروپایی عقد شده است، آن عده پناهجویانی که درخواست مقدماتی پناهندگی شان در یونان رد می‌شود، باید به ترکیه برگردانده شوند. تا کنون بیش از ۸۰۰ نفر بر اساس این توافق به ترکیه منتقل شده است.