نظام جدید مهاجرتی در اتحادیۀ اروپایی رویکار می‌آید

نظام جدید مهاجرتی اتحادیۀ اروپایی تا سال آیندۀ میلادی رویکار می‌آید که بر اساس آن پناهجویانی که درخواست پناهندگی شان در کشورهای اروپایی مورد نظر آنان رد شده است، به کشور دیگر این اتحادیه فرستاده شوند.

لارس لوکی رسموسن، صدر اعظم دنمارک، روز سه شنبه در سخنرانی در مراسم تجلیل از روز قانون اساسی دنمارک، با بیان این مطلب گفته است که چندین کشور اروپایی روی این طرح بحث کرده اند.

در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ که اوج بحران مهاجرت به اروپا بود، بر اساس آمار ادارۀ احصائیۀ اتحادیۀ اروپایی حدود ۲.۵ میلیون پناهجو وارد کشورهای اتحادیۀ اروپایی شدند. در سال ۲۰۱۷ میلادی ورود پناهجویان به اروپا کاهش یافت، با آنهم کم و بیش ۱۸۷ هزار پناهجو در ۲۰۱۷ وارد اروپا شد.

درخواست شمار قابل ملاحظۀ این پناهجویان رد شده است و اکثر آنان سرگردان مانده اند. شهروندان سوریه، عراق و افغانستان بیشترین رقم پناهجویان تازه وارد به اروپا را تشکیل می‌دهند.

به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس، صدر اعظم دنمارک گفته است که این طرح "تاثیر بازدارندۀ بزرگ خواهد داشت". او همچنان گفته است که این طرح به گونۀ آزمایشی پیش از پایان سال روان تطبیق خواهد شد.

کشورهای اتحادیۀ اروپایی تا پایان ماه روان میلادی مهلت دارند تا نظام مهاجرتی آن اتحادیه را طوری اصلاح کنند که پاسخگوی ورود کتله‌ای پناهجویان به کشورهای آن اتحادیه باشد، اما هنوز هم اعضای این اتحادیه در خصوص این موضوع به شدت منقسم بوده و اختلاف نظر دارند.

مارک هاربرس، وزیر مهاجرت هالند، گفته است که شمار زیاد اعضای اتحادیۀ اروپایی در خصوص طرح جدید اصلاحی نظام مهاجرتی اتحادیۀ اروپایی، نکاتی برای بحث دارند.

ستیفن مایر، معاون وزارت داخلۀ آلمان، گفته است که طرح جدید پیشنهادی هنوز هم کاستی های زیادی دارد.

اما واکنش برخی کشورها مانند بلجیم در مورد بحران مهاجرت به اروپا شدیدتر بوده است. تیو فرانکن وزیر مهاجرت بلجیم گفته است که اگر جلو ورود پناهجویان گرفته نشود "اروپا ختم خواهد شد و هرگز از این بحران بیرون نخواهد شد".