رهبران آلمان، فرانسه و ایتالیا از پیوستن اوکراین به ناتو حمایت کردند

رهبران کشورهای آلمان، فرانسه و ایتالیا که در گذشته از سوی کیف به دلیل حمایت کند شان مورد انتقاد قرار گرفته بودند، روز پنجشنبه ۱۶ جون (۲۶ جوزا) از این کشور بازدید کرده و از تلاش اوکراین برای پیوستن به اتحادیهٔ اروپا حمایت کردند.

امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه، اولاف شولتز صدراعظم آلمان، و ماریو دراکی، صدراعظم ایتالیا، پس از دیدار با ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، ضمن تعهد کمک‌های بیشتر نظامی گفتند که باید به اوکراین عنوان نامزد اتحادیه اروپا داده شود، اقدام نمادین که کیف را بیشتر به این اتحادیه نزدیک می‌سازد.

مکرون گفت: "این لحظه مهمی است. این یک پیام وحدت است که ما برای اوکراینی ها ارسال می کنیم." او افزود که کشورش تحویل تسلیحات به اوکراین را افزایش خواهد داد.

صدراعظم آلمان گفت که کشورش تاکنون ۸۰ هزار پناهجوی اوکراینی را که از درگیری فرار کرده بودند پذیرفته است و تا زمانی که نیاز باشد از اوکراین حمایت خواهند کرد. او افزود: "اوکراین به خانواده اروپایی تعلق دارد."

این سه رهبر همچنین یکجا با کلاوس یوهانس، رییس جمهور رومانیا، از شهر ایرپین که بلافاصله پس از آغاز تهاجم روسیه بر اوکراین در ۲۴ فبروری ویران شده بود، بازدید کردند.

زیلینسکی پس از گفتگو با همتایان اروپایی خود گفت: "ما از حمایتی که قبلاً توسط شرکا ارایه شده است قدردانی می‌کنیم. ما انتظار بسته‌های جدید، در قدم نخست تسلیحات ثقیله، توپخانه مدرن و سیستم دفاع ضد میزایل استیم."

او گفت: "یک ارتباط مستقیم وجود دارد: هرچه سریعتر سلاح های قدرتمندتر به دست آوریم، به همان اندازه سریع می توانیم مردم و کشور خود را آزاد کنیم."

در همین حال وزرای دفاع ناتو در بروکسل، پایتخت بلجیم، تعهد کردند تا تسلیحات بیشتری برای اوکراین فراهم نمایند.

لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده، در پایان نشست دو روزۀ وزیران دفاع ناتو در بروکسل گفت که این پیمان برای ایجاد ساختار صلح، صبورانه و با دقت، با گام‌های عملی و واقع‌گرایانه و با توجه به شرایط و تحولاتی که رخ داده، کار کرده است.

آقای آستن تاکید کرد: "همۀ ما در کنار مردم شجاع اوکراین در مبارزۀ آنان برای دفاع از دموکراسی و حاکمیت خود می‌ایستیم."

این در حالی است که جو بایدن، رییس‌ جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه ۱۵ جون (۲۵ جوزا) کمک نظامی یک میلیارد دالری و اعزام تسلیحات دفاع ساحلی و توپخانه‌های بیشتر را به اوکراین اعلام کرد.

وزارت دفاع ایالات متحده گفته است که "جدیدترین بسته‌های تسلیحاتی برای اوکراین شامل ۱۸ توپ هویتزر و ۳۶ هزار گلولۀ آن، دو سیستم دفاع ساحلی هارپون، گلوله‌های توپخانه، رادیوهای مصوون، هزاران دستگاه شب‌بین و بودجه برای آموزش می‌باشد."

آقای بایدن همچنین از اعطای یک بستۀ کمک بشردوستانه به ارزش ۲۲۵ میلیون دالر به مردم اوکراین خبر داد که شامل اقلامی چون تهیه آب آشامیدنی صحی، محموله‌های ضروری طبی و درمانی، غذا، سرپناه و پول نقد برای خرید اقلام ضروری برای خانواده‌ها می‌باشد.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش‌های خبرگزاری رویترز و بخش انگلسی صدای امریکا استفاده شده است.