مسوولان شفاخانۀ حوزوی هرات میگویند که در نه ماه نخست سال روان خورشیدی ۱۳۵۰ واقعه اقدام به خودکشی زنان و مردان را در این مرکز صحی ثبت کرده اند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، پنج درصد افزایش را نشان میدهد.
به گفته این مسوولان بیشتر افرادی که اقدام به خودکشی کرده اند جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال میباشند که ۷۰ درصد آنان را زنان تشکیل میدهند.
مسوولان شفاخانه حوزوی هرات میگویند که هر روز به گونه میانگین دو تا سه نفر که اقدام به خودکشی کرده اند، به این مرکز صحی منتقل میشوند.
داکتر عارف جلالی، سر طبیب شفاخانۀ مرکزی هرات گفت که بیش از ۹۰ درصد واقعات خودکشی مربوط به جوانان، به ویژه زنان است.
داکتر جلالی میگوید که تنها در نه ماه نخست سال روان خورشیدی، ۱۳۵۰ واقعۀ اقدام به خودکشی را در این مرکز صحی ثبت کرده اند که ۳۵ واقعۀ آن منجر به مرگ افراد شده است.
آقای جلالی گفت: "در نه ماه گذشته پنج واقعۀ فوتی حلقهآویز (دار زدگی) داشتیم که دو مورد آن مردان و سه مورد زنان بوده است. در هفت مورد خودسوزی دو مورد مردان و متباقی را زنان تشکیل داده است که متاسفانه چهار تن آنان در نتیجۀ خودسوزی فوت کردند."
در اغلب موارد تمایل به خودکشی زمانی به اوج خود میرسد که جوانان تحت فشارهای روحی و روانی قرار گرفته و ترس روبرو شدن با مشکلات آنان را وادار به خودکشی میکند.
راحله، زن ۲۸ ساله هراتی است که با خوردن دارو اقدام به خودکشی کرده است به فشارهای بیش از حد روحی و روانی و بی توجهی همسرش اشاره کرده و میگوید "شوهرم دو تا زن دارد و اصلا به حرفم گوش نمیدهد و اصلا اهمیتی به من نمیدهد."
داکتر احمد جاوید خلیل، روانشناس نیز مشکلات اقتصادی، ازدواجهای اجباری و زیر سن، سطح پایین آگاهی خانوادهها، اختلالات روحی و روانی و کم توجهی به افراد را از دلایل عمدۀ موارد خودکشی خصوصاً در بین زنان عنوان میکند.
سال گذشتۀ خورشیدی نیز ۱۶۰۰ واقعه اقدام به خودکشی در شفاخانه حوزوی هرات ثبت شده بود که بیشترین آن مربوط به زنان بود و در مجموع ۴۰ واقعه منجر به مرگ افراد شده بود.