چین نشست کشورهای اسلامی را برای بحث در مورد جنگ غزه میزبانی می‌کند

وزارت خارجهٔ چین روز یکشنبه ۱۹ نومبر (۲۸ عقرب) با نشر بیانیه‌ای گفته است که وزیران خارجهٔ ادارهٔ خودگران فلسطین، عربستان سعودی، اردن،‌ مصر و منشی عمومی سازمان‌ همکاری‌های اسلامی روزهای دوشنبه و سه شنبه در نشستی در بیجینگ، پایتخت چین، در مورد جنگ جاری میان اسراییل و حماس بحث می‌کنند.

در بیانیه آمده است که طرف‌های شرکت کننده بحث‌های در این نشست در مورد "کاهش تشدد در منازعهٔ جاری فلسطین-اسراییل، حفاظت از غیرنظامیان و حل عادلانهٔ موضوع فلسطین" بحث‌های "عمیق" خواهند داشت.

از آغاز جنگ میان اسراییل و گروه حماس در هفتم اکتوبر سال روان تا کنون، مقام‌های چینی به شمول وانگ یی، وزیر خارجهٔ آن کشور، خواستار آتش‌بس فوری و آرامش وضعیت شده اند. چین به گونهٔ تاریخی با فلسطینیان ابراز همدردی داشته و همواره بر راه حل دو دولت فلسطینی-اسراییلی برای ختم جنگ در شرق میانه تاکید کرده است.

در همین حال، بخش مطبوعاتی حکومت غزه، روز یکشنبه گزارش داد که شمار کسانی که از هفتم اکتوبر به اینسو در حملات اسراییل کشته شده اند به ۱۳ هزار نفر رسیده است که ۵۵۰۰ کودک و ۳۵۰۰ زن شامل قربانیان اند. هرچند آمار ارایه شده از سوی مقام‌های غزه که در کنترول حماس است، تا اکنون از سوی منبع مستقلی تایید یا رد نشده است.

اسراییل پس از آن حملات زمینی و هوایی را بر غزه آغاز کرد که حماس به تاریخ هفتم اکتوبر بر اسراییل حمله کرد. مقام‌های اسراییلی گفته اند که جنگجویان حماس ۱۲۰۰ نفر را در اسراییل کشته و ۲۴۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

حکومت اسراییل تعهد کرده است که تا زمان نابودی کامل حماس و رهایی تمام گروگان‌ها، عملیات نظامیان اسراییلی در غزه ادامه خواهد داشت.

از سوی دیگر، حکومت اسراییل روز یکشنبه ویدیویی را نشر کرد که به گفتهٔ مقام‌های اسراییلی، تونلی را نشان می‌دهد که در زیر شفاخانهٔ الشفا در غزه حفر شده و حماس از آن به صفت مرکز سوق و اداره استفاده می‌کرد. حماس با آنکه داشتن تونل‌های مخفی را تایید کرده، این ادعا را رد کرده است که چنین تونل‌ها در اطراف و نزدیکی زیرساخت‌های غیرنظامی مانند شفاخانه‌ها موقعیت دارند.

با اینحال،‌ نظامیان اسراییلی با نشر بیانیه‌ای گفته اند که تونلی با عمق ده متر و طول ۵۵ متر را که به یک دروازهٔ مقاوم در برابر انفجار، منتهی می‌شود، در زیر ساختمان شفاخانهٔ الشفا کشف کرده اند.

در بیانیه آمده است: "چنین دروازه‌ها را سازمان تروریستی حماس کار می‌گیرد تا مانع ورود نیروهای اسراییلی به مراکز سوق و اداره و تاسیسات زیرزمینی متعلق به آن گروه شود."

در بیانیه گفته نشده است که در پشت این دروازه چه موجود بوده است.

در یک خبر مرتبط دیگر، سفیر اسراییل در ایالات متحده ابراز امیدواری کرده است که شمار قابل ملاحظهٔ گروگان‌ها در روزهای آینده از چنگ حماس رها خواهند شد.

مایکل هرزوگ، در صحبت با شبکهٔ خبری ای‌بی‌سی، بدون ارایهٔ جزییات گفت:‌ "امیدواریم در روزهای آینده به معامله‌ای دست یافته بتوانیم."

اما میانجی‌گران قطری در تلاش اند تا معامله‌ای صورت گیرد که بر اساس آن،‌ در ازای یک آتش‌بس سه روزه،‌ حدود ۵۰ گروگان از سوی گروه حماس رها شود.

شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه و صدر اعظم قطر، روز یکشنبه گفت که در معاملۀ آزادی گروگانان از چنگ گروه حماس، تنها چند چالش "کوچک عملی" باقی‌مانده است و به گفتهٔ او، دست یافتن به معاملهٔ نهایی به قدر کافی نزدیک شده است.