دفتر حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) بر اساس یک تحقیق تازه میگوید که حداقل ۴۰ میلیون کودک در سراسر جهان در سالهای حساس پیش از دورۀ ابتدایی مکتب، به دلیل تعطیلی ناشی از کووید۱۹ از آموزش دوره آمادگی محروم شده اند.
هنریتا فور، رییس اجرایی یونیسف گفته است: "اختلال در آموزش و پرورش ناشی از بیماری همهگیر کووید۱۹ مانع میشود که کودکان آموزش خود را به بهترین شکل ممکن شروع کنند."
به گفتۀ وی، مراقبت از کودکان و آموزشهای دورۀ خردسالی، بنیاد جنبههای رشد کودکان است که آن را همهگیری کروناویروس با تهدید جدی مواجه کرده است.
بر اساس این تحقیق یونیسف، بسیاری از کودکان خردسال که در خانه مانده اند، تسهیلات بازی و حمایت اولیه یادگیری لازم را دریافت نمیکنند.
تحقیق گفته است که در ۴۵ کشور با درآمد کم و متوسط، حدود ۴۰ درصد کودکان سه تا پنج ساله، از هیچ یک از بزرگ سالان در خانواده خود انگیزۀ عاطفی، اجتماعی و شناختی دریافت نکرده اند.
به باور رییس اجرایی یونیسف، همهگیری کروناویروس، بحران جهانی مراقبت از کودکان را بدتر میکند و خانوادهها برای گذر از این بحران، یادگیری و پیشرفت کودکان شان، به حمایت حکومت و کارفرمایان خود نیاز دارند.
در افغانستان نیز بحران کووید۱۹ روند آموزش را متوقف ساخته است.
نوریه نزهت، سخنگوی وزارت معارف افغانستان روز پنجشنبه ۲۲ جولای (اول اسد) به صدای امریکا گفت که به دلیل جلوگیری از گسترش کروناویروس، این وزارت روند ثبتنام دانشآموزان تازه وارد را متوقف کرده است.
به گفتۀ وی، قبل از شیوع کروناویروس در افغانستان، ممکن که در ماههای دلو و حوت سال گذشته خورشیدی، دانشآموزان جدیدالشمول ثبت نام شده باشند؛ اما هنوز گزارش آن نهایی نشده است.
سخنگوی وزارت معارف گفت که آن وزارت در نظر داشت که در سال روان خورشیدی، یک میلیون دانشآموز جدید را در مکاتب دولتی ثبت نام کند.