مسابقات پارالمپیک که به تاریخ ۲۳ ماه اگست در پاریس آغاز شده بود، روز یکشنبه هشت ماه سپتمبر (۱۸ سنبله) پایان یافت.
در این رقابت ها، ۴۴۶۳ ورزشکار دارای معلولیت فزیکی، بینایی و ذهنی در ۲۲ رشتۀ مختلف ورزشی با هم رقابت کردند.
چین با کسب ۲۲۰ مدال - ۹۴ طلا، ۷۶ نقره و ۵۰ برونز - جایگاه نخست، بریتانیا با کسب ۱۲۴ مدال - ۴۹ طلا، ۴۴ نقره و ۳۱ برونز- دوم و ایالات متحده با کسب ۱۰۵ مدال - ۳۶ طلا، ۴۲ نقره و ۲۷ برونز- در مقام سوم قرار گرفت.
ورزشکاران این مسابقات، بر اساس سطح ناتوانی و معلولیت تقسیم بندی شده بودند تا از توانایی مساوی میان آنان تا حد امکان در هر رقابت اطمینان حاصل شود. فقط دو ورزش گول بال و بوسیا، معادلی را در این المپیک نداشت.
درخشش ورزشکاران افغان
در مسابقات امسال پارالمپیک، ذکیه خدادادی، بانوی تکواندوکار افغان برندۀ مدال برونز شد. خدادادی در ترکیب تیم پناهندگان در پارالمپیک پاریس شرکت داشت.
مسوولان بازیهای پارالمپیک پاریس با نشر خبر و تصویر خدادادی در رسانهٔ اجتماعی ایکس، این پیروزی وی را "تاریخی" عنوان کرده اند.
عباس کریمی، ورزشکار دیگر افغان تبار که منحیث عضو تیم شنای ایالات در این رقابتها حضور یافته بود، برنده دو مدال نقره شد. این پیروزی کریمی، بازتاب گستردهای در میان جامعه افغانهای مقیم ایالات متحده داشت.
مراسم اختتامیه پارالمپیک
برعکس مراسم گشایش مسابقات المپیک تابستانی در پاریس که ورزشکاران، سوار بر کشتیها، از دریای سن عبور کردند، در مراسم گشایش مسابقات پارالمپیک، ورزشکاران با عبور از جاده مشهور شانزه لیزه به "پلاس د له کانکورد" محل برگزاری مراسم، رژه رفتند.
قرار است رقابتهای پارالمپیک، شام یکشنبه به وقت پاریس، با مراسم باشکوهی در محل "استد د فرانس" که یک سالون بزرگ و مجلل در این شهر است، خاتمه یابد. در این مراسم، جان میشل جارری، موسیقدان مشهور فرانسه، همراه با ۲۴ هنرمند و آوازخوان دیگر فرانسوی، برنامه اجرا خواهند کرد.
در این مراسم، بیرق المپیک از کشور میزبان به کشور بعدی که میزبان این رقابت ها خواهد بود، تحویل داده میشود و قرار است در مراسم امشب، مقامات مسابقات المپیک تابستانی در فرانسه، این بیرق را به تیم پارالمپیک ایالات متحده و چند باشنده شهر لاس انجلس که میزبان رقابتهای المپیک تابستانی سال ۲۰۲۸ در امریکا خواهد بود، تحویل دهند.