حاکمان نظامی نایجر روز جمعه ۲۰ اکتوبر (۲۸ میزان) گفتند که نخستین کاروان نیروهای فرانسوی سهشنبه آینده آمادگی خروج شان از این کشور را آغاز میکنند.
فرانسه پس از آن تصمیم به خروج نیروهای خود از نایجر گرفت که نظامیان آن کشور که از طریق کودتای نظامی قدرت را به دست گرفتند و دستور خروج نیروهای فرانسه از آن کشور را صادر کردند.
تصمیم خروج نیروهای فرانسه از نایجر پس از آن گرفته شد که الجزایر تصمیم گرفت تا تلاشهای میانجیگری خود را برای بیرون رفت از بحران آن کشور، به تاخیر بیاندازد.
نظامیان نایجر با نشر اعلامیهای که از طریق تلویزیون آن کشور بخش شد، گفت که عملیات خروج نخستین کاروان نیروهای فرانسه روز شنبه آغاز خواهد شد و نیروهای دفاعی و امنیتی آن کشورآنان را بدرقه خواهد کرد. اما این اعلامیه مقصد این کاروان را مشخص نکرد.
نظامیان نایجر اندکی پس از کودتای نظامی در آخر ماه جولای سال روان میلادی خواهان خروج نیروهای فرانسه از کشور شدند؛ شمار نیروهای فرانسوی مستقر در نایجر تقریباََ به ۱۴۰۰ نیرو میرسد.
امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه که در صدد اتحاد ویژه با نایجر بود، در ماه سپتمبر سال روان میلادی به خواست نظامیان آن کشور از خروج نیروهای کشورش تا آخر سال روان میلادی خبر داد.
این تصمیم مکرون پس آن گرفته شد که نظامیان نایجر از طریق یک کودتا محمد بازوم، رییس جمهور آن کشور را که طرفدار فرانسه بود، از قدرت برکنار کردند .
سربازان فرانسه در نایجر بخشی از نیروهای گسترده بر ضد تندروان اسلامگرا در منطقهٔ ساحل افریقا است.
بر اساس اعلامیهٔ نظامیان نایجر، پس از ملاقاتها با مقامات فرانسه، زمان خروج نیروهای فرانسه به اساس توافق دوجانبه صورت گرفت.
رهبران نظامی نایجر به تاریخ ۲۶ جولای رییس جمهور بازوم را پس از دستگیری در حبس خانگی قرار دادند. این رهبران ادعا کرده اند که اقدام آنان در پاسخ به بدتر شدن وضعیت امنیتی و عمل نکردن حکومت در مقابل تندروان اسلامگرا بوده است.
حاکمان نظامی نایجر پس از آنکه محمد بازوم را در اواخر ماه جولای سال روان میلادی از طریق کودتای نظامی از قدرت برکنار کردند، به تاریخ ۲۵ اگست به سیلوین ایته، سفیر فرانسه، ۴۸ ساعت مهلت دادند تا از این کشور خارج شود.
اما حکومت فرانسه از دستور نظامیان نایجر پیروی نکرد، زیرا فرانسه رژیم نظامیان آن کشور را به رسمیت نمیشناسد.
رییس جمهور مکرون در اوایل ماه سپتمبر گفت که سفیر، دپلوماتها و کارمندان سفارت کشورش در نایجر "به معنای واقعی کلمه به گروگان گرفته شده اند'' و دپلوماتهای کشورش دسترسی به غذا ندارند.
پیش از این جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا (ECOWAS) نیز به حاکمان نظامی نایجر هشدار داده بودند تا قدرت را دوباره به محمد بازوم، رییس جمهور برکنار شدۀ آن کشور که از طریق انتخابات دموکراتیک به کرسی ریاست جمهور رسیده بود، برگردانند.