مکرون: فرانسه برای بازسازی عراق و مبارزه بر ضد داعش متعهد است

امانویل مکرون هنگام بازدید از شهر موصل واقع در شمال عراق

امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه، روز یکشنبه ۲۹ آگست (هفتم سنبله) از شهر موصل واقع در شمال عراق دیدن کرد، شهری که در سال ۲۰۱۷ میلادی هنگام شکست گروه داعش به طور گسترده ویران شد.

آقای مکرون در جریان سفرش به شهر موصل تعهد کرد تا یکجا با کشورهای منطقه بر ضد دهشت افگنی مبارزه کند. رییس جمهور فرانسه گفته است که خلافت خود خوانده داعش حملات مرگبار را از سوریه و عراق گرفته تا سراسر جهان انجام داده است.

به گفتهٔ‌ رییس جمهور مکرون، تندروان داعش در هنگام قساوت های خود، بین دین و مذهب مردم و ملیت آنان تفاوت قایل نشده است و تاکید کرد که تندروان این گروه بیشتر از دیگران، مسلمانان را کشته اند. رییس جمهور فرانسه تعهد کرد که پاریس در مقابل این گروه مبارزه خواهد کرد.

رییس جمهور فرانسه گفت:‌"هرکاری که بتوانیم، شانه به شانۀ حکومت‌های منطقه به شمول عراق بر ضد دهشت افگنی مبارزه خواهیم کرد."

آقای مکرون گفت که کشورش در کنار سایر کشورهای دارای حاکمیت، برای اعاده صلح در عراق نیز تلاش می کند.

رییس جمهور مکرون همچنین تعهد کرد که کشورش در اعمار آبدات، کلیسا ها،‌ مکاتب،‌ مساجد و مهم تر از همه "فرصت های اقتصادی" عراق را همکاری خواهد کرد.

ابوبکر البغدادی، رهبری پیشین این گروه،‌ به تاریخ ۲۹ جون ۲۰۱۴ میلادی خلافت خود خوانده دولت اسلامی شام و عراق (داعش) را اعلام کرد.

تندروان این گروه از بدو تاسیس خود همواره دست به خشونت های کم سابقه زده و در پهلوی کشتن مسلمانان—چه نظامی و یا غیر نظامی در عراق و سوریه، به کشتار اقلیت های مذهبی ایزدی در عراق، شهروندان امریکایی، جاپانی، مصری، بریتانیایی، کروشیایی و مسلمانان شیعه دخیل بودند. به گفته ناظران، این گروه با وجود شکست در عراق و سوریه، هنوز هم به کشتار مسلمان و غیر مسلمان ادامه می‌دهد.

ده‌ها کشور به شمول کشور‌های غربی و شماری از کشور اسلامی، ملل متحد و اتحادیه اروپا داعش را گروه دهشت افگنی تلقی می‌کنند.

با وجود شکست داعش در عراق و سوریه، تندروان این گروه هنوز هم در این دو کشور در خفا فعالیت دارند و هر از گاهی حملات مرگبار را در عراق و سوریه انجام می دهند.

شاخه‌ خراسان داعش که در افغانستان فعالیت دارد،‌ نیز دست به خشونت های مشابه در افغانستان می زد.

در آخرین مورد،‌ تندوران داعش-خراسان،‌مسوولیت حملات مرگبار را در بیرون محوطهٔ‌ میدان هوایی کابل بر عهده گرفتند که به اثر آن، بیش از ۱۶۰ نفر به شمول ۱۳ سرباز امریکایی کشده شد و ده‌ها غیر نظامی دیگر که اکثر شان شهروندان افغانستان بودند، زخمی شدند.