کمک ۷.۵ میلیارد دالری گروه جی‌ هفت برای توزیع واکسین کووید۱۹

رهبران هفت اقتصاد بزرگ جهان یا گروه جی-۷ روز جمعه ۱۹ فبروری ( اول حوت) تعهد کردند که همکارهای‌ شانرا برای مقابله با همه گیری کروناویروس افزایش دهند.

افزون برآن رهبران این گروه تعهدات مالی برای تولید و انتقال واکسین به فقیر ترین کشور های جهان را به ۷.۵ میلیارد دالر افزایش دادند.

بوریس جانسن، صدراعظم بریتانیا گفت که آنان باید تلاش کنند تا تمام کشورهای جهان به واکسین ارزان کووید۱۹ دسترسی داشته باشند.

آقای جانسن که امسال کشورش ریاست جی-۷ را به عهده دارد، گفت: "این یک بیماری همه گیر جهانی است و هیچ سودی ندارد که یک کشور در مقایسه به کشور دیگری جلوتر باشد. "

صدر اعظم بریتانیا افزود: "ما باید با هم حرکت کنیم. بنابراین، یکی از مواردی که من می‌دانم همکاران نیز خواستار آن اند حصول اطمینان از توزیع و هزینه واکسین در سراسر جهان است."

کشورهای ثروتمند صدها میلیون دوز واکسین کووید۱۹ را خریداری کرده اند، در حالی که برخی از کشورهای فقیر یا در حال توسعه دسترسی اندک یا اصلاً هیچ دسترسی به واکسین ندارند.

دولت بریتانیا تعهد کرد که "بیشتر واكسین‌های مازاد را در آینده" به برنامه کوواکس تحت حمایت سازمان ملل متحد برای واكسین كردن آسیب پذیرترین افراد جهان بدهد، و از سایر اشتراک کنندگان جی-۷ خواست تا آنان نیز اقدام مشابه را روی دست گیرند.

امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه یک قدم فراتر رفته و گفت که اروپا و ایالات متحده باید تا پنج فیصد منابع فعلی واکسین کووید۱۹ موجود خود را به گونه فوری به فقیر ترین کشورهای جهان بدهند تا مردم نیز این اتفاق را شاهد باشند.

مکرون گفت : "صدها میلیون واکسین در کشورهای ثروتمند تزریق می شود" در حالی که تلاش واکسیناسیون در کشورهای فقیر ندرتاً آغاز شده است.

او افزود : "این شتاب بی سابقه‌ای در نابرابری جهانی و از نظر سیاسی نیز ناپایداری است زیرا زمینه را برای جنگ نفوذ بر واکسین هموار می کند. شما می توانید استراتژی چین و استراتژی روسیه را نیز ببینید."

دفتر رییس جمهور فرانسه گفت پاریس آماده است پنج درصد از دوزهای واکسین خود را تحویل دهد، اما تعداد دقیق و تاریخ آنرااعلام نکرد.

استیفن سایبرت، سخنگوی صدراعظم آلمان از پیشنهاد مکرون حمایت کرده، اما گفت: "چه زمانی این اتفاق می‌افتد؟ در چه مراحلی؟ باید روی آن بحث شود."

این در حالی است که دولت های اروپایی تحت فشار قرار دارند تا سرعت واکسیناسیون داخلی خود را پس از پیشگیری بریتانیا و ایالات متحده افزایش دهند.

متحدان جی-۷ در تلاش اند تا جو بایدن رییس جمهور امریکا را در اولین تعامل مهم چند جانبه با آنان تحت تاثیر قرار دهند. آنان امیدوار اند که تعامل مجدد امریکا با جهان با به کار آمدن ادارهٔ جدید هماهنگی بیشتری را در موضوعاتی چون همه گیری و تغیرات اقلیم به همراه داشته باشد.

آقای بایدن متعهد شده است که به برنامه کوواکس سازمان ملل بپیوندد و چهار میلیارد دالر نیز به این برنامه کمک کند.

ایالات متحده امروز جمعه رسماً دوباره وارد پیمان تغییر اقلیم پاریس شد.

قرار است اجلاس کامل جی-۷ در ماه جون در بریتانیا برگزار شود.

نشست جی ۷ یا کشور های بزرگ صنعتی جهان یک اجتماع غیررسمی است که سالانه برگزار می گردد و تصامیم اتخاذ شده در آن به عنوان پیمان بین المللی الزامی نمی باشد.

در این گروه کشور های کانادا، فرانسه، ایتالیا، جاپان، آلمان، ایالات متحده و بریتانیا شامل اند که اتحادیۀ اروپایی نیز در آن اشتراک می کند.