وزیران خارجۀ هفت اقتصاد بزرگ جهان (جی-۷) روز شنبه ۱۴ می (۲۴ ثور) بر ادامه انزوای اقتصادی و سیاسی روسیه تاکید کرده و متعهد شدند که با آنچه وزیر خارجۀ آلمان به عنوان "جنگ گندم" توسط مسکو توصیف کرد، مقابله کنند.
دپلوماتهای ارشد بریتانیا، کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، جاپان، ایالات متحده و اتحادیه اروپا پس از دیدار در آلمان متعهد شدند " تا زمانی که لازم باشد" به کمکهای نظامی و دفاعی خود به اوکراین ادامه دهند.
بر اساس بیانیۀ مشترک جی-۷، این گروه همچنین با آنچه اطلاعات نادرست روسیه مبنی بر مقصر دانستن غرب برای کمبود مواد غذایی در سراسر جهان به دلیل تحریمهای اقتصادی بر مسکو خواندند، مقابله خواهند کرد و از چین خواستند که به مسکو کمک نکرده و جنگ روسیه را توجیه نکند.
انالینا بیربوک، وزیر خارجهٔ آلمان به خبرنگاران گفت: "آیا ما به اندازۀ کافی برای کاهش پیامدهای این جنگ کار نکردهایم؟ این جنگ ما نیست. این جنگ توسط رییس جمهور روسیه است، اما ما مسوولیت جهانی داریم."
اما دیمیتری مدویدوف، یک مقام ارشد امنیتی و رییس جمهور پیشین روسیه که از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه است این نشست، به ویژه اصرار جی-۷ برای به رسمیت شناختن مرزهای بین المللی اوکراین را رد کرد.
او در یک پست انلاین گفت: " کشور ما به هیچ وجه به عدم به رسمیت شناختن مرزهای جدید توسط جی-۷ اهمیت نمی دهد. آنچه مهم است اراده واقعی مردمی است که در آنجا زندگی می کنند."
وزیران خارجه جی-۷ همچنین گفتند که تحریمهای بیشتری را علیه نخبگان روسیه از جمله سرمایهداران، نهادهای دولتی و اردوی آن کشور اعمال خواهند کرد.
در این نشست که وزیران خارجه اوکراین و مالدوفا نیز شرکت کرده بودند، روی نگرانیهای مربوط به امنیت غذایی و احتمال سرایت جنگ به مالدوفا بحث شد.
اوکراین سهمی ۱۲ درصدی در تجارت جهانی گندم دارد. از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در ۲۴ فبروری امسال، بنادر اوکراین برای صادرات گندم و دیگر محصولات زراعتی بسته شده و بسیاری از زیرساختهای بنادر از بین رفته است.
گفته میشود که تقریبا ۲۰ میلیون تن غله در انبارهای اوکراین آماده صادرات است.
وزیر خارجهٔ آلمان گفت که جی-۷ روی یافتن راه حل برای خروج مواد خوراکی از انبارهای اوکراین نیز کار خواهند کرد. جی-۷ همچنین ممنوعیت صادرات گندم توسط هند را مورد انتقاد قرار داده و گفتهاند که همه کشورها درباره امنیت غذایی جهان مسوولیت دارند.
هند روز شنبه اعلام کرد که صادرات این محصول را به خاطر به خطر افتادن امنیت غذایی هند به علت افزایش قیمت داخلی گندم، موج گرمای سوزان در این کشور و جنگ در اوکراین، ممنوع کرده است.
دولت هند روز شنبه گفت که افزایش چشمگیر قیمت گندم در بازارهای جهانی، امنیت غذایی کشور و نگرانی از افزایش قیمت گندم در خود هند را افزایش داده است.
اگر چه هند از بزرگترین صادرکنندگان گندم در جهان نیست، اما ممنوعیت جدید میتواند قیمتهای جهانی گندم را افزایش دهد و به ویژه به مصرفکنندگان فقیر در آسیا و افریقا ضربۀ سختی وارد کند.