پس از پنج روز درگیری میان نیروهای اسراییلی و تندروان فلسطینی که منجر به کشته شدن کم از کم ۳۳ فلسطینی در غزه و دو نفر در اسراییل شد، طرفهای درگیر روز شنبه ۱۳ می (۲۳ ثور) به آتشبس موافقت کردند.
مقامات مصری که میانجی این آتشبس بوده اند، گفتند که با آخرین پیشنهاد شان موافقت اسراییل و فلسطینیها را بدست آورده اند.
منابع مصری و فلسطینی با تایید آتشبس، گفتند که آتشبس روز شنبه ساعت ۱۰ شب به وقت محل آغاز میشود.
محمد الهندی، یکی از رهبران گروه شبهنظامی جهاد اسلامی در غزه، نیز اواخر روز شنبه اعلام کرد که برای پایان دادن به درگیریهای سنگین پنج روزه با اسراییل روی آتشبس توافق شده است.
او گفت: "اکنون این توافق به لطف تلاش مستمر مصر حاصل شده است. ما از این تلاش قدردانی میکنیم."
موافقت روی آتشبس در حالی اعلام شد که روز شنبه در جریان مراسم تشییع جنازه ایاد الحسنی، فرمانده نظامی گروه جهاد اسلامی، این گروه رگباری از میزایلها را به سمت اسراییل پرتاب کرد و اسراییل نیز بار دیگر غزه را با حملات هوایی هدف قرار داد.
وزارت خارجهٔ ایالات متحده در بیانیهای گفته است که وندی شرمن، معاون وزیر خارجه ایالات متحده در تماسی با ران درمر، وزیر امور استراتیژیک اسراییل، "بر فوریت دستیابی به توافق آتش بس به منظور جلوگیری از تلفات بیشتر غیرنظامیان تاکید کرد."
درگیریهای اخیر در نوار غزه پس از آن آغاز شد که وزارت صحت فلسطین از کشته شدن دو مرد ۱۹ و ۳۲ ساله در حملهٔ اردوی اسراییل به کمپ پناهندگان در شهر نابلس در کرانه غربی خبر داد.
اما اردوی اسراییل گفت که آنها در جریان یک عملیات "ضد تروریزم" کشته شدند. اسراییل هدف این عملیات را از بین بردن عواملی که قصد حمله به سربازان اسراییلی را داشتند، عنوان کرده است.
محمود عباس، رییس ادارهٔ خودگردان فلسطین گفت که دو مرد کشته شده در این حمله، نظامیان این اداره و از لوای شهدای الاقصی بودند.
دفتر محمد اشتیه، صدراعظم فلسطین، به نقل از او گفته است که او "خواستار مداخله سازمان ملل برای توقف جنایات اسراییل علیه مردم ما در نوار غزه و کرانه غربی شد".
اردوی اسراییل اعلام کرد که در درگیریهای اخیر حدود ۱۱۰۰ راکت از غزه به سمت اسراییل شلیک شده است.
در نخستین حملات هوایی اسراییل به روز سه شنبه سه عضو برجسته گروه جهاد اسلامی و در حملات روزهای بعدی نیز سه شخصیت ارشد دیگر گروههای تندرو فلسطینی کشته شدند.
غزه، منطقهای ساحلی که ۲.۳ میلیون فلسطینی در آن زندگی میکنند، پس از محاصره اسراییل در سال ۲۰۰۷ و از زمانی که گروه حماس کنترول آن را بدست گرفته، گرفتار فقر و بیکاری شده است.
این منطقه از زمان تسلط حماس شاهد جنگهای متعددی بین گروههای تندرو و اسراییل بوده است.