حملات اسراییل بر غزه ۲۲ کشته بر جا گذاشت

داکتران و باشندگان غزه می‌گویند که نظامیان اسراییل، روز یکشنبه ۱۵ دسمبر (۲۵ قوس)، کم از کم ۲۲ فلسطینی را در حملات هوایی و دیگر حملات بر اهدافی به شمول یک مکتب که پناهگاه بیجا شدگان در غزه بود، کشته اند.

آنان می‌گویند که کم از کم ۱۱ نفر در سه حمله هوایی جداگانۀ اسراییل بر خانه‌ها در شهر غزه، نه نفر در حملات در بیت الاهیا، بیت حانون و کمپ جبالیا و دو نفر دیگر در گلوله‌باری توسط طیارۀ بی‌سرنشین در رفح کشته شدند.

باشندگان محل می‌گویند که مجموعی از خانه‌ها در این سه شهر بمباران شد و برخی از این خانه‌ها طعمۀ آتش شد. عملیات اسراییل در این ساحات از دو ماه به اینسو ادامه دارد.

اردوی اسراییل گفته است که سه خانه در باریکۀ غزه از تندروانی بود که قصد طرح پلان حملات را داشتند و در حملات بر این خانه‌ها، از قبل تدابیر برای کاهش خطر آسیب به غیرنظامیان اتخاذ شده بود که شامل استعمال تسلیحات دقیق و نظارت هوایی می‌گردید.

اردوی اسراییل یک تصویر را نشر کرد که در آن تسلیحاتی به چشم می‌خورد که طبق اظهارات اردو در بیت الاهیا به دست آمده و شامل مواد منفجره و ده ها بم دستی می‌باشد.

داکتران و باشندگان محل می‌گویند که نیروهای اسراییلی در بیت حانون قبل از حمله بر مکتب خلیل عویضه، این محل را محاصره کرده و به خانواده‌هایی که در این مکتب به سر می‌بردند دستور رفتن به سمت شهر غزه را دادند.

داکتران می‌گویند که در تهاجم بر این مکتب، چندین تن کشته و زخمی شدند و تعداد دیگری نیز توسط اردوی اسراییل، بازداشت شدند.

اردوی اسراییل ادعا می‌کند که در حملات هوایی و زمینی در بیت حانون، ده ها تندرو کشته و تعداد دیگری بازداشت شده اند.

در یک رویداد جداگانه، مقام‌های اسراییلی می‌گویند که نیروهای هوایی آن کشور بر یک مرکز سوق و ادارۀ حماس در یک مجتمع در کلینیک ابوشبک در شمال باریکه غزه حمله کردند که به گفته اسراییل، این محل توسط گروه حماس منحیث محل ذخیره تسلیحات و پلان حملات استفاده می‌شد.

وزارت صحت غزه می‌گوید که این مرکز صحی، که شامل یک کلینیک درمان امراض روانی نیز می‌شود، بر اثر این حمله تخریب شده است.

فلسطینی‌ها، اسراییل را متهم می‌کنند که برای ایجاد یک ساحۀ حایل در شمال غزه، اقدام به نسل‌کشی در این ساحه کرده است.

اسراییل این اتهام را رد کرده و می‌گوید که در این کمپاین، تندروان گروه حماس را هدف قرار می‌دهد و هدف آن جلوگیری از انسجام مجدد این گروه است. اردوی اسراییل می‌گوید که پیش از انجام عملیات نظامی، به غیرنظامیان دستور تخلیۀ ساحات جنگی داده می‌شود.

جنگ در غزه با حمله گروه حماس بر اسراییل، به تاریخ هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۳ آغاز شد که در این حمله ۱۲۰۰ تن کشته شدند و حماس ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفت و با خود به غزه برد.

مقامات در باریکه غزه، محلیکه بر اثر این جنگ تقریباً تمام نفوس آن بیجا شده و این ساحه ویران شده است، می‌گویند که در حملات اسراییل بر غزه، تاکنون کم و بیش ۴۵هزار نفر که اکثر آنان غیرنظامیان اند، کشته شده اند.

تلاش های مصر، قطر و ایالات متحده برای دستیابی به آتش بس در غزه در طول هفته‌های اخیر تشدید یافته، اما تاکنون هیچ پیشرفتی در این زمینه رونما نشده است.